Turism

PROMOVARE – Mocanita – muzeul viu al Europei, la Google Culture Institute

In perioada 28-29 aprilie, Mocanita de pe Valea Vaserului a ajuns la Paris, la sediul oficial Google Culture Institute.

Alaturi de alti 11 specialisti de la mari muzee si galerii de arta din Europa, Daniel Andreica, reprezentantul Mocanitei, a fost invitat la intalnirea ce a avut drept scop remarcarea rolul pe care il are tehnologia in domeniul artei si culturii, prin digitalizarea valorilor culturale ale umanitatii. Din Romania a mai participat coordonatorul Muzeului Bruckenthal.

Agenda evenimentului a fost una incarcata, cuprinzand, printer altele: tur de prezentare al laboratorului Google Culture, alaturi de directorul cultural al Institutului, Laurent Gaveau; idei inspirationale prezentate de artistii Cyril Diagne si Béatrice Lartigue in format video si animatie 3D; proiecte creative (ex. Google Cardboard); discutii si propuneri pentru noi galerii; sedinta de lucru – unelte si modalitati de lucru, prezentate de Sixtine Fabre; notite de idei pentru echipa de ingineri Google Culture Institute; masa rotunda cu directorul Google Culture Institute, Amit Sood.

In fruntea organizatorilor acestui eveniment s-au aflat Amit Sood, directorul principal al Google Culture Institute si Laurent Gaveau, directorul Laboratorului Cultural.

”Gazdele prestigioasei institutii ne-au oferit ocazia de-a vizualiza si testa diverse metode de lucru in laboratoarele Google, cat si uneltele pe care le ofera in continuarea procesului de valorificare, prin modalitati tehnologice de ultima generatie, de exemplu: scanari 3D, camere foto de ultima generatie la rezolutie Gigapixel si HD, realizarea de harti vizuale Street View”, a spus Daniel Andreica.

Mocanita de pe Valea Vaserului era deja bine cunoscuta, datorita galeriei virtuale realizata anul trecut. Vor mai urma proiecte cu Google Culture Institute, dintre care Daniel Andreica spunee: ”In prezent suntem in lucru la 3 galerii virtuale pentru platforma Android, deocamdata disponibila doar pe acest sistem de operare, insa cu timpul va fi disponibil si pe altele. Doresc sa mentionez faptul ca rolul pe care il are Mocanita de pe Valea Vaserului in cadrul proiectului Google Culture Institute este acela ca, spre deosebire de muzee si galerii de arta, trenul cu abur este un muzeu viu, plin de traditie si valori culturale pentru care chiar merita sa iei parte la o calatorie in timp”. 
Sursa: Emm