Vremea

Prognoza meteo pentru miercuri, 20 februarie

Miercuri rămânem cu vremea caldă, dar prin nord, est şi centru apar câţiva stropi de ploaie, iar la munte se aşteaptă un pic de lapoviţă. Şi joi va fi mai cald decât în mod normal, deşi temperaturile încep să scadă. În vest, nord şi centru avem vremea închisă, dar ploile vin după lăsarea nopţii, iar în Bucovina şi Transilvania se transformă în lapoviţa şi ninsoare. În sud şi est găsim vreme mai bună.

Vineri, temperaturile ajung la normal. La munte, prin nord-est şi centru domină ninsorile; în rest vor fi ploi cu lapoviţă. Vântul se înteţeşte peste tot, iar pe crestele montane va fi viscol. Noaptea, în nord şi centru se instalează gerul, iar în depresiuni se ating chiar şi – 20 de grade.

Sâmbătă se face foarte frig. Norii se risipesc şi doar dimineaţa, prin sudul ţării, mai sunt ceva condiţii de fulguiala. Vântul mai are unele porniri în est, sud-est şi la munte, iar noaptea, în nord şi centru va fi din nou ger.

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă încă o zi plăcută, cu un pic de ceață dimineaţa şi soare cu nori mai târziu. Temperaturile se menţin ridicate şi ajung pe 14…15 grade; iar după lăsarea nopţii e posibil să picure trecător.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei rămânem cu vremea caldă. Temperaturile urcă spre 15…16 grade, însă acum este ceață densă în zona Moldovei. Peste zi apar şi câţiva nori, dar şansele de ploaie sunt destul de scăzute.

Vreme caldă găsim şi jumătatea nordică a Moldovei, pe unde temperaturile mai cresc puţin faţă de ziua trecută. Vom avea atmosferă schimbătoare, cu ceață dimineaţa; câţiva stropi de ploaie mai târziu şi până la 12…13 grade în termometre.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, norii se înmulţesc şi vor lăsa ploi slabe, trecătoare. Apare şi soarele din când în când, iar temperaturile scad fata de ieri, dar tot va fi mai cald decât în mod obişnuit.

Vestul țării are parte de încă o zi frumoasă, cu mult soare şi un pic de vânt în sudul Banatului. Temperaturile nu mai urca la fel de mult ca ieri, când s-au atins în jur de 17 grade, dar vremea rămâne caldă pentru acest moment al anului.

În centrul Românie avem o dimineaţă foarte rece, cu ger în depresiuni, pe unde este şi ceaţa. Peste zi apar şi câţiva nori de ploaie, la munte va fi lapoviţă, iar pe creste vântul va sufla tot mai tare.

În sud-vestul țării avem încă o zi de primăvară, cu soare şi temperaturi foarte plăcute. Vântul devine mai insistent, iar maximele ajung pe la 15…16 grade. Şi în ţinuturile sudice găsim atmosferă însorită şi temperaturi ridicate pentru luna februarie. Norii vor fi rari, iar pe la amiază se vor înregistra în jur de 15 grade.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *