Opinie

Primim de la cititori: „Sunt băimărean, sunt maramureșean și sunt corect. Vreau să fiu tratat la fel!”

Pe adresa redacției eMaramureș.ro au venit numeroase mesaje în ultimele 72 de ore legate de starea drumurilor. Maramureșenii revoltați de starea jalnică a drumurilor și de incapacitatea celor resposabili să gestioneze problema deszăpezirii, cer explicații. Vă redăm în cele ce urmează, integral, mesajul unui băimărean care spune că își dorește eficiență din partea autorităților, dar și dovezi de responsabilitate din partea concetățenilor săi și a firmelor responsabile cu deszăpezirea.

„Bună ziua, Numele meu este Ioan și sunt un maramureșean, un băimărean de 42 de ani. Lucrez la o societate comercială unde sunt simplu angajat și locuiesc la casă într-unul dintre cartierele municipiului, nici la periferie, nici în centru. 

Știu că „iarna nu-i ca vara” după cum spunea un „clasic în viață,” dar nu mai putem tolera bătaia de joc la care suntem supuși ca maramureșeni, ca băimăreni. De câteva zile mă mențin în formă prin sesiuni repetate și intense la…lopătat zăpada din curte și din fața casei. Nu știu câți dintre concetățenii mei se pot lăuda că au făcut la fel, în schimb le-am văzut lamentările și revolta de pe rețelele de socilizare. 

Și eu sunt revoltat, dar prefer să refulez făcând ceva constructiv nu incitând și bălăcărind pe Facebook. Nu mă pricep la politică, dar nu trebuie să fii expert să înțelegi că nu au nimic de-a face alegerile cu drumurile naționale, județene sau locale. A nins masiv şi oraşul este blocat. Poliţia Locală vrea să dea amenzi pentru că nu şi-au curăţat băimărenii în faţa casei, a blocului sau a firmei, dar înainte de a da amenzi băimărenilor ar trebui să amendeze firmele care ar trebui să cureţe principalele artere ale oraşului, parcările publice. Eu am plătit deja impozitul aferent anului 2019, dar cei responsabili nu s-au grăbit să deszăpezească strada mea. Eu mi-am făcut partea mea de treabă, datoria, acum am pretenţia ca în loc de lamentări să văd că şi firmele de deszăpezire îşi fac treaba. Mi-aş dori ca cei care au încheiat contractele de deszăpezire să ceară socoteală firmelor neserioase, să le sancţioneze, să nu mai permită bătaia de joc pe banii noştri. Sunt depăşiţi de situaţie şi de cantitatea masivă de zăpadă? Păi unde sunt utilejele că parcă îmi aduc aminte că le văzusem frumos aliniate pe bulevard. Este adevărat că atunci nu era zăpadă…

Am văzut şi recomandarea făcută de primarul de Cavnic să nu iasă lumea din casă că e zăpadă de peste un metru şi jumătate. Aşa, şi? Va deszăpezi el? 

Una peste alta, este o iarnă atipică, o iarnă albă, aşa cum ne-am dorit de multă vreme. Numai că în loc să ne bucurăm de ea, aruncăm acuzaţii şi căutăm vinovaţi în loc de soluţii. Chiar nu ne putem deştepta? 

Firmele responsabile cu deszăpezirea ce așteaptă? Probabil s-au bazat că vor fi, la fel ca anul trecut, doar câțiva fulgi și vor încasa banii noștri, numai că nu le-a ieșit socoteala. Nu mai au sare, nu au utilaje, nu au nimic. Au doar nesimțirea de a încasa sute de mii de lei din banii noștri, ai contribuabililor. 

Sunt băimărean, sunt maramureșean și sunt corect. Vreau să fiu tratat la fel! Nu mai vreau să fiu bătaia de joc a unor firme de deszăpezire care încarcă nejustificat facturi, care nu-şi fac treaba şi ale căror utilaje trec meteoric sau chiar deloc pe unele străzi. Pînă când?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *