112

Polițiștii au pornit războiul cu cei care dau flashuri pentru a-i avertiza pe ceilalți șoferi

Să dai flashuri pentru a-i avertiza pe ceilalți șoferi din trafic de prezența unui radar este o practica obisnuita la noi. Ei bine, politistii spera sa o stopeze, iar in acest sens au postat pe pagina lor de Facebook un mesaj cu totul inedit:

“Draga soferule,

 Te-as ruga sa nu mai dai flash-uri in trafic si iti spun si de ce am aceasta rugaminte. Imagineaza-ti ca mergi cu masina de acasa spre serviciu si observi un echipaj de poliție. Care este primul tau gand? Te-ai gandit ca stau la panda si sunt cu radarul, nu? Ei bine, poate nu e asa!

Dupa ce treci de echipajul de politie, vezi o alta masina care circula din sens opus… sau poate doua, trei…. , iar tie ti se pare ca ar merge cu viteza si te gandesti sa le dai flash-uri si “sa-i scapi de amenda”. Nimic de zis, ai un spirit civic desavarsit.

Dar daca intr-una din acele masini este un urmarit national sau international si ‘datorita’ spiritului tau civic, el nu mai ajunge la echipajul de politie, nu mai este oprit si retinut?

Te-ai gandit la asta? Probabil ca nu. Sa-ti reamintesc ca el se indrepta catre locul din care veneai tu si ca există posibilitatea ca el sa fie cautat pentru fapte deosebit de grave.

Alege tu aici cateva fapte din Codul Penal. Daca te-ai gandit sa dai flash-uri, sigur stii si ,,lucrurile astea”.

Aceeasi situatie… observi un echipaj de poliție, dai flash-uri, (da, da..spiritul civic, ca despre el vorbim aici), iar una dintre masinile din sens opus este condusa de un sofer începator…si DA, a auzit el/ea ceva ca daca cineva iti da flash-uri, inseamna ca sigur in fata se afla un radar.

Sa revenim…un sofer incepator, care nefiind experimentat in ale condusului, asa ca tine, franează brusc, pierde controlul asupra volanului si se opreste intr-un copac. Interesant, nu? Dar macar l-ai scapat de amenda, o sa spui, probabil.

Și dacă tot vorbim de “flash-uri”, te-as ruga sa dai dovada de experienta pe care crezi ca o ai si sa nu mai mergi in banda nr. 2, cu viteza, iar cand cineva din fata ta merge cu viteza regulamentara, sa te apuci si sa dai, iar, flash-uri ca ”sa se dea la o parte ”, pentru ca te grabesti si te gandesti ca “asta e, ma ia radarul, platesc o amenda”… pentru ca stim amandoi ca nu este asa. Daca te opreste un politist, sigur il apostrofezi – “dar pe ceilalti nu-i vezi?”

Ba sigur ca ii vede si i-ar si opri din a produce vreun accident rutier, daca tu nu ai sta atat de mult sa-i explici ca ai permisul de mult timp si chiar daca mergi tare, nu ai “facut niciun accident”.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *