Turism

O piscină din Maramureş, pe primul loc în Top 10 pensiuni cu piscine uimitoare, despre care n-ai crede că sunt în România

10 pensiuni cu piscine incredibile, cu privelişti exotice de poveste, se află în topul al celor mai spectaculoase piscine din România. Fie că sunt în Maramureș, lângă o casă tradițională, sau în Apuseni, chiar în mijlocul sălbăticiei, toate vă vor uimi, atât cu amplasarea, cât și cu priveliștea pe care o oferă.

Cea mai spectaculoasă piscină se află pe o coastă a Munților Gutâi, în satul Mara, piscina ”Pă Coastă”, conform site-ului de turism călător în bascheţi.

Ca să ajungeți aici, căutați pensiunea-restaurant ”Păstrăvăria Mara”, de care aparține piscina, și să urcați cel mult 100 de metri până pe vârful coastei. Priveliștea de aici e una de vis. De sus, se vede aproape tot satul, o cascadă superbă, dar și pădurea în mijlocul căreia e săpată piscina. Designul e unul uimitor, terasa piscinei fiind construită exclusiv din lemn și acoperită cu stuf. E de departe locul unde veți face cele mai spectaculoase fotografii.

Piscina se deschide, anul acesta, la finalul lunii aprilie. Prețul unui bilet de intrare este de 30 de lei. Pe terasa piscinei, veți putea servi cel mai bun peste din zonă, proaspăt pescuit din Păstrăvăria Mara. Prețurile nu sunt mari deloc, 10 lei/sută de grame. Cei care doresc se pot caza în casele tradiționale de lângă restaurant. Prețul unei nopți de cazare începe de la 150 de lei pe noapte și ajunge la 300 de lei, în funcție de perioadă din sezon.

La 89 de km de Cimitirul Vesel de la Săpânța, la 67 de km de Mănăstirea Bârsana, la 13 km de Biserica de lemn, patrimoniu UNESCO din Şurdești, la 600 de km de București, se află Hotel Castel Transilvania, aflat pe locul 5 în top.

Piscina e înconjurată de câteva construcții, care te duc cu gândul la bungalourile din Bali. Acesta este „touch-ul” exotic, pe care arhitecții au vrut să-l dea locului, deși se încadrează perfect și în stilul autentic maramureșean. Nu e necesar să dormiți aici, deși și hotelul este cât se poate de spectaculos. Construcția imită castelele cu specific transilvănean, iar bucătăria este una de 5 stele.
Accesul la piscină costă 30 de lei de vineri, până sâmbătă și 40 de lei, duminică. Cei care vor să se cazeze aici vor scoate din buzunar 220 de lei.

În topul întocmit de călător în bascheţi se mai află Hotel Mon Jardin, din Mahmudia, Pensiunea Apuseni Wild, din Remeţi, județul Bihor, Pensiunea Alexandra, situată lângă localitatea Divici, judeţul Caraş-Severin, Paradisul Transilvaniei, Blaj, Pensiunea Melba, Dubova, judeţul Mehedinţi, Pensiunea Belvedere, Cinciş, judeţul Hunedoara, Pensiunea Fish Valley, Câmpu lui Neag, judeţul Hunedoara, Domeniul Dornei, Dorna Arini – Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *