Comunicate de presa

Autostrada Nordului, OUG 114/2018 și legea-cadru a învățământului au fost dezbătute de senatorul de Maramureș, Liviu Marian Pop

Vineri, 22 martie 2019, cu începere de la ora 12.30, în cadrul conferinței de presă susținută la sediul PSD Maramureș, senatorul Liviu Marian Pop a dezbătut mai multe subiecte. Acestea au vizat Autostrada Nordului, OUG 114 și Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.41/2018 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.


”Autostrada Nordului se finanțează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, din credite externe și din fonduri europene, iar Ministerul Transporturilor este ministerul responsabil pentru coordonarea realizării acestui obiectiv. Termenul de execuție este de patru ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi care a aprobat executarea obiectivului de investiții pe traseul Vama Petea — Satu Mare — Baia Mare — Dej — Bistrița — Vatra Dornei — Suceava”, a arătat senatorul Liviu Marian Pop.

Ordonanţa de Urgenţă 114/2018, aprobată de Guvern la finele lunii decembrie 2018 instituie taxe noi pe cifra de afaceri pentru sectorul energetic şi telecom, precum şi taxe pe activele din sistemul bancar. Printre dispozițiile OUG 114 se numără plafonarea prețului la gaze naturale pentru următorii trei ani, reglementarea prețului la energie electrică pentru următorii trei ani, reducerea comisioanelor pentru administratorii privați ai Fondurilor din pilonul II de pensii și raportarea acestor comisioane de performanță în sporirea banilor de pensii ai cetățenilor români. Totodată, este prevăzută creșterea salariului minim pentru angajații cu studii superioare ( de la 1.900 lei la 2340 lei) și pentru angajații din construcții ( de la 1.900 lei la 3.000 lei), a precizat parlamentarul de Maramureș.

În ceea ce privește proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.41/2018 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, acesta a fost dezbătut în această săptămână în Comisia pentru muncă din Senatul României. Au fost reglementate o serie de măsuri în domeniul salarizării, cum ar fi acordarea, începând cu luna mai 2018, a indemnizaţiei de hrană pentru personalul din universităţile de stat și o majorare salarială cu 20% acordată personalului didactic încadrat pe funcţiile de inspector şcolar general adjunct, inspector şcolar de specialitate şi inspector şcolar.

Biroul de presă al PSD Maramureș

One Response

  1. Da ce ati mai auzit?de vorbit a mai invatat sa vorbeasca domnul Marean???Este o rusine pentru maramures

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *