Actualitate

O mamă bolnavă din Sighet a primit locuinţă socială de la Primărie: fără uşi și fără geamuri

Maria B. este o mamă singură din Sighetul Marmaţiei, care creşte un copil de 6 ani cum poate mai bine. Bolnavă şi în suferinţă după mai multe intervenţii chirurgicale, ea a făcut în ultimii 15 ani mai multe demersuri pentru a primi o locuinţă socială de la Primărie, scrie sighet247.ro.

După mai mult de 15 ani, în sfârșit, a reușit să obțină o locuință socială. Acesteia i s-a atribuit de către Serviciul Spațiul locativ din Primăria Sighet un apartament în cartierul Independenței în bl. 14, la etajul 8. Deși operată, femeia a urcat cu greu până la etajul 8 să semneze de primire pentru apartament.

Când a văzut casa, Maria s-a îngrozit: ușa de intrare spartă și închisă cu un lanț cu lacăt, toți pereții afumați, o mizerie de nedescris, geamurile nu se închid și parțial sunt sparte, uși interioare lipsă.

Toaleta este într-o stare de degradare de neimaginat, plină de fecale pe jos și pe pereți, seringi pe jos, rămase de la câțiva boschetari drogați care își mai fac veacul prin acel apartament.

Apartamentul nu are curentul electric legat, instalația electrică este deteriorată și, cel mai probabil, nefuncțională. Nici măcar apă curentă nu există.

Femeia, văzând dezastrul din apartament, inițial a refuzat să semneze de primire, însă cei de la Serviciul Spațiu locativ din Primăria mun. Sighet, i-au zis sec că dacă nu semnează nu va mai primi niciodată vreun apartament social. Auzind acestea, a semnat de primire și a depus o cerere la Primărie pentru a-i fi înlocuit acel apartament cu un alt, locuibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *