Actualitate Religie

O delegație a Asociației „Filantropia Maramureșeană” a participat la cursuri de formare în domeniul sănătăţii

În perioada 8-12 aprilie, o delegație a Asociației „Filantropia Maramureșeană” a participat la cursurile de formare ale proiectului „Politici publice alternative în domeniul sănătății”.

Cursurile au avut loc, cu binecuvântarea Preasfințitului părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, în cadrul Federației Filantropia a Patriarhiei Române în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

Alături de delegaţia maramureşeană au mai participat Fundația ”Solidaritate și Speranță” Iași, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Asociația Filantropia Severin.

scopul acestui program de formare îl reprezintă dezvoltarea capacității organizaționale a celor 20 de organizații membre și a celor 60 de reprezentanți ai acestora, în domeniul formulării și promovării de politici publice alternative, având ca bază Strategia Națională de Sănătate.

Cursul ”Politici publice” abordează următoarele tematici: conceptul de politici publice, contribuția politicilor publice în dezvoltarea durabilă a României, etapele elaborării unei politici publice, temele orizontale și reunește specialiști cu expertiză în domenii diverse, precum: medical, medico-social, teologic, psihologie, asistență socială etc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *