Sanatate

Mesajul președintelui Consiliului Județean Maramureș, ocazionat de Ziua Mondială a Sănătății

„În fiecare an, în 7 aprilie este celebrată Ziua Mondială a Sănătății, eveniment de importanță majoră pentru popoarele lumii, unite într-un efort comun de protejare al celui mai de preț bun al omenirii, sănătatea. Încă de la înființarea sa, în 1946, Organizația Mondială a Sănătății, organism ce funcționează sub egida Organizației Națiunilor Unite, își propune în fiecare an să aducă în discuție o temă de importanță majoră, atrăgând atenția asupra priorităților ce trebuie promovate în politicile naționale privind sănătatea publică mondială. România, ca țară membră a organismului internațional, manifestă preocupare și implicare constantă față de problematicile puse în discuție, militând pentru servicii de calitate în actul medical, colaborare internațională și solidaritate între țări.
De Ziua Mondială a Sănătății, ne gândim cu respect și recunoștință la toți cei implicați în activitatea de sănătate din România, oameni remarcabili și devotați profesiei, cadre medicale și auxiliare, care depun eforturi considerabile, fiecare în parte și toți împreună, pentru binele semenilor, prevenind și tratând boli, trudind zi și noapte pentru a salva vieți cu prețul unor sacrificii personale imense.
Consiliul Județean Maramureș, prin cele două spitale care le are în subordine, va continua să susțină strategia generală și politicile promovate la nivel național, asumându-și cu responsabilitate sarcina de a susține și dezvolta condițiile din spitalele publice maramureșene, acționând pentru finanțarea programelor ce vizează îmbunătățirea condițiilor de habitat, dotarea unităților spitalicești și o nouă calitate a actului medical. Ne alăturăm apelului Organizației Mondiale a Sănătății, în efortul comun pentru o lume mai bună, în care fiecare ființă umană să fie tratată cu respect și profesionalism pentru o viață mai liniștită și sănătoasă, cu demnitate și solidaritate.
Mă plec cu respect în fața tuturor salvatorilor de vieți omenești și transmit tututor reprezentanților din sistemul sanitar, dar și ministrului Sănătății, ec. Sorina Pintea, un sincer și călduros ”La Mulți Ani!”, multă fericire, împliniri în viața personală și în cea profesională și multiple realizări.„

Gabriel Valer Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *