Actualitate

Carnea de miel pentru masa de Paște va fi mai scumpa anul acesta

Cel putin asta spun crescatorii de animale care se pregatesc sa scoata pe piata marfa.

Pretul unui kilogram de miel ar putea ajunge chiar si la 25 de lei, spun fermierii. La asemenea cost, multi romani cred ca vor sta departe de carnea de miel.

Ciobanii din Arges sunt ingrijorati ca nu vor avea vanzari de Paste. Mieii care s-au nascut in urma cu cateva luni au ajuns acum la o greutate mai mare fata de cei de anul trecut.

Din cauza costurilor mari pentru cresterea animalelor, fermierii spun ca anul acesta carnea de miel va fi mai scumpa chiar si cu 40%.

“Intre 10 si 12 lei sa fie in viu sau 20 si 25 taiat, si de miel si de ied, avand in vedere ca fiecare isi cumpara dupa preferinta si gusturi”, spune un fermier.

Desi ar primi mai multi bani pe miei fata de anul trecut, ciobanii cred ca nici asa nu isi vor scoate cheltuielile.

“Nu prea sunt cautati. De ce? Pai nu prea are lumea bani, stiu eu. Tineretul e plecat prin alte tari si asa mai departe. Cam putin pai dar cat porumb bagam in ele, ciobani platiti, mancare, tigari, cafele vor baietii. Va scoateti cheltuielile? Nici nu scoatem cheltuielile cu ele “, spune Ioan Ungur, un cioban din Lăpuș.

Preturile mari la carnea de miel ii sperie si pe cumparatori. Anul trecut, in judetul Maramureș, pretul carnii de miel nu a depasit 17 lei pe kilogram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *