Comunitate

Maşina IPJ Maramureş, parcată pe un loc pentru handicapaţi. Pe ei cine-i sancţionează? – FOTO

Un autoturism care aparţine Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş a parcat în dimineaţa zilei de miercuri, 25 aprilie, pe unul dintre bulevardele centrale ale municipiului Baia Mare, pe un loc destinat special persoanelor cu dizabilităţi.

În urmă cu doar câteva zile, municipalitatea a vopsit toate locurile de parcare cu destinaţie specială în culoarea albastră, tocmai pentru ca acestea să fie mai vizibile pentru persoanele cu nevoi speciale.

Probabil şi cei puşi să se asigure că legea este respectată au avut nevoi speciale în acel moment deoarece în zonă sunt mai multe magazine. Maşina a staţionat câteva zeci de minute pe locul de parcare albastru, semn că nevoile au fost de lungă durată.

Pe cei vinovaţi de parcarea ilegală cine îi sancţionează? Aşteptăm cu maxim interes un punct de vedere al IPJ Maramaureş, cine era conducătorul auto care a “profitat” de locul de parcare care nu îi era destinat, pentru că este greu de crezut că la volan se afla o persoană cu dizabilităţi, şi dacă a fost sancţionat aşa cum prevede legea.

Potrivit Legii 448/2006 republicata 2008,privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, amenda pentru ocuparea unui astfel de loc de parcare este de la 200 la 1000 de lei fără posibilitatea de a achita jumătate din minimul amenzii.

6 Responses

  1. Din câte știu erau la o sesizare despre un posibil fur din magazin, când o sa aveți dumneavoastră nevoie de intervenția lor sper sa se plimbe cel puțin o ora prin oraș sa găsească loc de parcare.

    1. poate ar trebui sa aiba un girofar sau ceva…daca e o interventie

  2. Politia e fan Chereches si au liber de la edil. In plus la ei e voie ca e handicapati majoritatea. Sa vedem ce masura ia noul sef la IPJMM, dnu Grozavu sau cum il chema, tot fan Chereches.

  3. zic cititorii de mai sus că miliția rutieră ancheta furtul unei caciuli de blană …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *