Actualitate Religie

“Mănăstirea copiilor şi a tinerilor” din Maramureş, locul cu linişte şi pace – FOTO

Dintre așezămintele monahale ale Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Mănăstirea MOISEI din Protopopiatul Vișeu, pe lângă programul slujbelor și mulțimea de credincioși care ii calcă pragul, se remarcă prin deosebitele programe catehetice destinate copiilor și tinerilor.

În atmosfera unui așezământ situat în deplină liniște și pace, copii și tineri de toate vârstele descoperă dimensiunea ortodoxiei care a transformat atâția oameni pământeni în sfinți.

Cu mult tact, dragoste și dăruire, cei doi diaconi slujitori la altarul sfintei mănăstiri, părintele Moldovan Emilian și părintele Ioan Florin Timiș, pun în operă actul slujirii diaconești pentru sutele de tineri participanți, asemeni Sfântului Arhid. Ștefan și tuturor diaconilor Bisericii primare.

Nimic din toate acestea nu ar fi posibil fără dragostea, susținerea și purtarea de grijă a Părintelui Stareț Teofil Pop, de tânăr ucenic al Preasfințitului Părinte Iustin, care a înțeles că tinerii nu sunt doar viitorul ci, mai mult decât atât, sunt prezentul și podoaba cea mai de preț a Bisericii lui Hristos.

Întreaga echipă a Biroului de Tineret transmite alese aprecieri organizatorilor, colaboratorilor și susținătorilor acestei slujiri deosebite, o lucrare consecventă și perseverentă, dedicată copiilor și tinerilor, la Mănăstirea Moisei – Maramureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *