112

Mama unui medic din Ocna Şugatag, ţinută moartă pe catafalc, în grădină, 6 zile. Mascaţii au obligat familia să o îngroape

Un medic din Ocna Şugatag a trăit şocul vieţii lui. Anunţat că mama lui care domicilia în Beiuş a murit, acesta s-a dus să asiste la funeralii. S-a lovit de refuzul tatălui, dar şi al fratelui său, convins de către bătrân să o păstreze pe moartă în curte, pe un catafalc special amenajat, ca la o expoziţie.

 

Mascaţii au fost nevoiţi să spargă uşa casei, după ce bătrânul şi celălalt fiu, ambii medici s-au baricadat în casă şi au ameninţat că vor da foc locuinţei, dacă cineva se atinge de catafalcul amenajat în curte, pe care se afla sicriul, împreună cu trupul neînsufleţit al soţiei sale.

Bărbatul e un fost chirurg, în vârstă de 86 de ani, şi a fost susţinut de unul dintre fii săi, medic şi acesta, în cadrul unei unităţi sanitare din Cluj. Poliţiştii au aflat apoi că vecinii l-au întrebat de mai multe ori pe bătrân când are de gând să-şi înmormânteze soţia, iar acesta le răspundea că aşteaptă o autorizaţie de la Primărie, pentru a-şi înmormânta soţia în grădina casei.

Totodată, când mergea prin piaţă, fostul medic le povestea localnicilor despre ideea sa de a-şi ţine soţia moartă în grădină, ba chiar a dezvăluit amănunte sumbre despre cum şi-a îmbrăcat soţia în cămaşă de nopte pentru a-şi dormi somnul de veci.

După ce mascaţii au spart uşa, sicriul şi cadavrul femeii au fost luate şi transportate la capelă, iar bărbatul şi fiul său în vârstă de 51 ani, au fost duşi la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *