Actualitate

La Primăria Cavnic lucrurile „au scăpat de sub control”. Ce face primarul cu terenurile din domeniul schiabil

La Primăria Cavnic lucrurile nu sunt aşa cum par văzute din afară şi nici la fel de roz cum le descrie primarul în desele lui intervenţii de pe reţelele de socializare. O spun căvnicarii, revoltaţi de lucrurile care se petrec acolo.

Una dintre „iniţiativele” extrem de mediatizate ale edilului, acordarea de terenuri pentru tinerii care doresc să-şi construiască o locuinţă, are un „iz penal”.

Petruţ a ieşit public şi a anunţat că va acorda aceste terenuri din domeniul schiabil fără discriminare, numai că solicitanţii spun că lucrurile nu stau tocmai aşa. Într-o scrisoare sosită pe adresa redacţiei eMaramures.ro, un căvnicar descrie procedura de atribuire a acestor locuri de casă ca fiind discreţionară, iar beneficiarii sunt exclusiv „persoanele agreate de primarul Petruţ Vladimir”.

Coincidenţă sau nu, pe lista celor care au primit prin atribuire directă nu mai puţin de 300 de mp din domeniul schiabil este şi S. C., fiica patronului de la firma care face – tot după o atribuire directă – lucrări la Liceul din Cavnic, iar situaţia nu ar fi una singulară. Pentru a da o aparentă legalitate acestei proceduri care se desfăşoară din luna iulie a anului trecut în Primăria Cavnic, primarul trece aceste Hotărâri de Consiliu Local prin comisia de Urbanism unde respectivele acte nu sunt semnate de şeful comisiei ci de un supleant.

Potrivit anunţurilor de pe platformele de vânzări-cumpărări imobiliare şi terenuri, un hectar de teren în zonă costă undeva la 10.000 de euro.
Pentru că nu am reuşit să-l contactăm pe Vladimir Petruţ ca să-şi exprime un punct de vedere legat de această situaţie, aşteptăm cu interes un drept la replică, pe adresa redacţiei sau, aşa cum obişnuieşte mai nou, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *