Comunitate

La apelul preotului din Lăpuş, toată comunitatea a sărit în ajutorul unei familii năpăstuite – FOTO

Toată comunitatea din Lăpuş, Maramureş, dar şi maramureşeni din localităţile apropiate au sărit în ajutorul unei familii năpăstuite. Familia Palincaş Florin şi Angela împreună cu cei tre copii au rămas fără casa în care locuiau. Întreaga lor agoniseală s-a transformat în scrum din cauza unui incendiu izbucnit în data de 21 ianuarie.

Ioan Florin Mariş, preotul în a cărui parohie s-a produs nefericitul eveniment a făcut un apel pe Facebook şi în scurt timp zeci de maramureşeni s-au mobilizat să ajute familia.

“În urma unei întâmplări nefericite, petrecută ieri după masă, o familie a parohiei noastre, fam. Pălincaș Florin și Angela, trece prin momente dificile. Fac un apel tuturor celor ce pot ajuta, indiferent unde s-ar afla, să nu rămână indiferenți.
Au nevoie de materiale de construcții, haine, alimente, mobilier sau bani. Parohia Lăpuș I se va ocupa în mod special de reconstrucția și reamenajarea casei arse cu ajutorul Primăriei Lăpuș și a dumneavoastră. Cei doritori pot lua legătura direct cu familia la nr. de telefon 0742 517 907 sau prin intermediul pr. Paroh Ioan Mariș la nr. de tel. 0746 874 539.
Bunul Dumnezeu să primească jertfa tuturor celor care nu rămân indiferenți și să Vă răsplătească înzecit!”, a scris preotul pe reţeaua de socilizare în 22 ianuarie.

Solidaritatea maramureşenilor inimoşi a atins apogeul joi, 24 ianuarie când preotul a anunţat bucuros că încep deja lucrările de reconstrucţie la casa Familiei Palincaş.

“Și am început lucrările la casa familiei Palincas Florin!!! Vă mulțumim celor care ne-ați ajutat și ne veți ajuta in continuare!!! Dumnezeu să primească jertfa dumneavoastră!”

În doar 24 de ore, cu ajutorul voluntarilor, casa are deja acoperiş.

“Azi cu ajutorul Bunului Dumnezeu și a meșterilor am terminat de acoperit casa care a ars în această săptămână. Le mulțumesc din suflet tuturor celor implicați!”, a scris preotul.

Gestul lui Ioan Florin Mariş nu a rămas fără ecou, mesajele de laudă la adresa lui fiind numeroase. Lucrările la casă sunt încă departe de a se fi terminat, totuşi, maramureşenii au dat dovadă că se pot mobiliza pentru a face lucruri bune pentru semenii lor aflaţi ăn nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *