Uncategorized

Jandarmii români au ajuns faimoși și în presa israeliană după ce au bătut mai mulți turiști israelieni la protestul din 10 august

Jandarmii români au ajuns faimoși și în presa israeliană. Un israelian agresat povestește cum a fost oprit, deși era în taxi spre un restaurant și deși le-a arătat pașaportul israelian jandarmilor români, acestora nu le-a pasat și l-au lovit cu violență. Prezentatorul emisiunii de știri îndeamnă cetățenii israelieni sa se gândeasca de două ori inainte de a lua decizia unei vacante la București.

 

Israelienii sunt furioşi pentru că, şi după ce s-au lămurit lucrurile, nimeni nu a prezentat scuze pentru agresarea lor. Acum, vor să dea în judecată poliţia română.

Comunicatul Ambasadei Statului Israel:

„Cu privire la incidentul în care au fost implicați 4 turiști israelieni, vineri seara, Ambasada Statului Israel comunică următoarele:

Având în vedere dovezile pe care le avem în acest moment, se pare că turiști israelieni nevinovați s-au aflat foarte aproape de locul unde s-au petrecut incidentele violente de vineri seara, în timp ce mergeau, cu un taxi, de la hotel, către un restaurant din București. Au fost opriți, trași afară din mașină și, în ciuda faptului că au arătat pașapoartele străine și au explicat că nu au nimic de a face cu evenimentele în curs, au fost bătuți de către forțele de ordine. Considerăm acest incident ca fiind inacceptabil și extrem de serios. Turiștii israelieni care au avut de suferit de pe urma intervenției brutale vor depune plângere penală împotriva agresorilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *