Invatamant

Încă o greșeală. Într-un manual de clasa I scrie că 12 este mai mare decât 16

Continuă seria manualelor cu probleme, din cele publicate de Editura Didactică și Pedagogică. După greșelile depistate în manualele de Geografie, Istorie și Biologie pentru clasa a VI-a, acum s-a descoperit că și manualul de Matematică și explorarea mediului, pentru clasa I, conține o greșeală gravă.


Elevilor de clasa I li se spune că numărul 12 este mai mare decât numărul 16.

Greșeala apare în pagina 25 a manualului de „Matematică și explorarea mediului”, publicat de Editura Didactică și Pedagogică, sub autorii Tudora Pițilă și Cleopatra Mihăilescu.

Informația este prezentată inițial corect, numărul 12 fiind marcat cu semnul corespunzător de „mai mic decât”. Câteva rânduri mai jos, însă, apare eroarea. Informația este reluată sub forma: „Citim: 12 este mai mare decât 16”, scrie digi24.ro.

Înainte de începerea anului școlar, au fost depistate greșeli grave în mai multe manuale pentru clasa a VI-a, publicate de editura Ministerului Educației. În manualul de Biologie, de exemplu, inima și ficatul sunt puse greșit, în fotografia care prezintă sistemul de organe al omului.

Greșeli sunt și în manualul de Istorie pentru clasa a VI-a: Nume scris greșit, trimiteri către hărți inexistente și explicații care induc în eroare elevul.

sursa digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *