Actualitate

Eveniment: Baia Mare este gazda Summitului Tinerilor

Sute de participanţi sunt aşteptaţi la a treia ediţie a Summitului Tinerilor ce se va desfăşura în municipiul Baia Mare – Capitală a Tineretului din România 2018, în perioada 7 – 11 noiembrie, unele dintre activităţile ce vor fi organizate urmând să fie alese în baza unui apel public, au informat vineri organizatorii evenimentului.

“Dorim să aducem un plus de creativitate şi de deschidere acestei ediţii a Summitului Tinerilor, aşa că ne-am hotărât ca o parte din activităţile sale să fie alese în baza unui apel public. Suntem nerăbdători să vedem ce îşi propun instituţiile, ONG-urile şi companiile să le ofere tinerilor ca experienţe relevante legate de apartenenţa României la Uniunea Europeană!”, a declarat preşedintele Consiliului Tineretului din România, Mihai Dragoş.

Conform aceleiaşi surse, instituţiile publice, organizaţiile neguvernamentale, companiile şi grupurile informale interesate se pot înscrie pentru a organiza ateliere în cadrul Summitului Tinerilor – cel mai ambiţios eveniment anual de învăţare, dezbatere, decizie şi celebrare al mişcării de tineret din România.

Aflat la a treia ediţie, Summitul Tinerilor va reuni la Baia Mare – Capitala Tineretului din România, în perioada 7 – 11 noiembrie, sute de tineri lideri de ONG-uri, voluntari, antreprenori, politicieni, activişti, angajaţi în companii private şi instituţii publice care lucrează cu tineri. Prin tematica din acest an – “Construieşte Europa Generaţiei Tale!”, aleasă în contextul în care România va deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019, organizatorii îşi propun să creeze cadrul pentru ca liderii tineri din ţară să înţeleagă mai bine oportunităţile care derivă din apartenenţa României la Uniunea Europeană şi modul în care vocea lor poate conta în deciziile europene.

Atelierele pot avea o durată de 1,5 ore sau, în cazuri bine fundamentate, de 3 ore şi înscrierea lor se poate face până la data de 6 septembrie, conform apelului disponibil la acest link: https://goo.gl/rwsPBr.

Summitul Tinerilor este organizat de Guvernanţa pentru Capitala Tineretului din România, respectiv de Consiliul Tineretului din România, Federaţia Tinerilor din Cluj şi Banca Comercială Română, alături de Primăria Municipiului Baia Mare şi Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale de Tineret din Maramureş, co-managerii ediţiei Baia Mare – Capitala Tineretului din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *