Comunitate

Program prelungit la ghiseul pentru depunerea dosarelor de despăgubire a cetăţenilor cu bunuri afectate de furtună

Din dispoziția primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș programul ghișeului unic dedicat cetățenilor care au suferit pagube materiale în urma furtunii înregistrată duminică, 17 septembrie, va fi prelungit. Noul orar de funcționare este 09:00 – 20:00, interval de timp în cadrul căruia cetățenii pot să își depună dosarul pentru despăgubire (acesta cuprinde cererea tip care trebuie completată la sediul Primăriei Baia Mare+fotografii doveditoare a pagubelor înregistrate)

 

Municipalitatea a decis să vină în sprijinul baimărenilor a căror bunuri au fost afectate de furtuna care a lovit duminică după amiază şi municipiul Baia Mare.

Astfel după ce a inventariat pagubele produse şi a luat primele măsuri pentu înlăturarea efectelor acesteia, municipalitatea a stabilit modul în care îi va ajută pe băimărenii a căror bunuri au avut de suferit din acesta cauză.

Astfel potrivit primarul Cătălin Cherches în cadrul primăriei a fost înfiinţat un ghişeu special, unde toţi băimărenii care au suferit pagube pot să îşi depună cereri pentru despăgubire.

” Toţi băimărenii care au suferit pagube – mă refer aici la autoturisme şi clădiri- sunt invitaţi să îşi depună la sediul primăriei toate actele necesare pentru despăgubire. Este vorba, în primul rând, despre procesul verbal de constatare pe care ar trebui să-l facă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, despre fotografii care să justifice paguba, evaluarea acesteia  şi o cerere , un formulat tipizat  care se afla la dispoziţie cetăţenilor in cadrul institutiei noastre ” a spus primarul Cătălin Cherecheş.

Acesta a mai spus  că toate sumele care vor fi astfel constatate până cel târziu pe 19 septembrie vor fi introduse în rectificarea bugetară care va fi efectuată în şedinţa extraordinară a Consiliului Local convocată chiar în acest scop, pentru data de 19 septembrie.

“Vom introduce în acest fond de urgenţă inclusiv un procent în plus faţă de ceea ce avem la evaluări, pentru că în multe cazuri cetăţenii vor avea nevoie de mai multe zile pentru a-şi întocmi documentaţia necesară, astfel că şi ulterior perioadei menţionate vor apărea cereri de despăgubire şi dorim ca si  acestea să poată fi tratate corespunzător “” a mai arătat primarul muncipiului Baia Mare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *