112

Frontiera de nord. Şi-au abandonat ţigările şi au sărit în Tisa

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, în urma misiunilor desfăşurate la frontiera cu Ucraina, 6.000 pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 70.200 lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 11 aprilie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

În jurul orei 23.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, pe direcția localității Valea Vișeului, jud. Maramureș, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, câteva colete voluminoase.

S-a acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, dar în momentul în care au observat echipajul poliției de frontieră, acestea au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, s-au tras 2 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, ci au sărit în apa râului Tisa și s-au întors înot pe teritoriul statului vecin.

Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu cercetarea zonei, unde au fost descoperite 6 colete cu țigări.
Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 35.100 lei.

Tot ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit în apropierea frontierei de stat 6 baxuri cu țigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 35.100 de lei.

 

În ambele cazuri, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *