Invatamant

Este oficial! Se suspendă cursurile în sistemul de învățământ din Municipiul Baia Mare

În urmă cu doar câteva minute a fost făcut anunţul oficial: Se suspendă cursurile în întreg sistemul de învățământ din Municipiul Baia Mare.

“La propunerea mea, în calitate de primar al municipiului Baia Mare și președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în zilele de joi, 17.01.2019 și vineri, 18.01.2019, se vor suspenda cursurile în întreg sistemul de învățământ din Municipiul Baia Mare, respectiv grădinițe, școli, licee și colegii.

Motivul suspendării activităților în sistemul școlar și preșcolar băimărean este generat de necesitatea unităților de învățământ în a proceda, de urgență, la deszăpezirea incintelor pe care le administrează, respectiv zonele de acces spre aceste instituții.

În sprijinul unităților de învățământ vor fi puse la dispoziție, de către autoritatea locală, utilaje respectiv personal specializat pentru eficientizarea acțiunii de deszăpezire.

De asemenea, trotuarele și străzile de acces spre unitățile de învățământ urmează să fie deszăpezite în cel mai riguros mod de către societățile care au contract de salubrizare – deszăpezire cu Municipiul Baia Mare.

Totodată, vor fi ridicate și transportate cantitățile mari de zăpadă care îngreunează accesul copiilor și tinerilor băimăreni spre unitățile de învățământ”, a spus Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *