Actualitate Sport

Este OFICIAL: A fost aprobată înfiinţarea Complexului Sportiv Naţional “Lascăr Pană” din Baia Mare

În şedinţa de Guvern de miercuri, 10 octombrie s-a luat o decizie foarte importantă pentru maramureşeni şi pentru Sportul românesc. A fost aprobată înfiinţarea Centrului Sportiv Naţional “Lascăr Pană” în Baia Mare, un centru care va avea dotări de ultimă generaţie şi va oferi condiţii olimpice de pregătire pentru sportivi.

Astfel, eforturile  Secretarului de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, maramureşeanul Cosmin Butuza au dat roade, iar Maramureşul va avea o bază sportivă naţională similară cu cele din Snagov, Bucureşti şi Piatra Arsă. La succesul proiectului au avut un aport substanţial  Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare şi Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş şi Călin Matei, deputat PSD.

Înfiinţarea Centrului Sportiv Naţional “Lascăr Pană” în Baia Mare susţine dezvoltarea sportului de performanţă prin asigurarea condiţiilor optime de pregătire pentru sportivi. Aceştia vor beneficia de utilităţi pe care le au la dispoziţie loturile naţionale şi olimpice, deci implicit acestea ar putea să se pregătească la noi în oraş.

În cadrul Complexului se vor putea organiza competiţii de rang international, municipiul Baia Mare fiind astfel pus pe harta competiţională naţională şi internaţională.

Potrivit proiectului, CNS Baia Mare va fi unul dintre cele mai complexe şi mai performante centre naţionale care, pe lângă Sala Polivalentă ” Lascăr Pană” şi Baza de Atletism va reuni sub aceeaşi umbrelă şi Bazinele de înot, cel acoperit şi cel în aer liber,  Terenul de Rugby şi un Centru Medical de Refacere Sportivă, la care se vor adăuga spaţiile de masă şi cazare pentru sportivi şi antrenori. Pe lângă acestea se are în plan şi deschiderea unei Baze de pregătire de Kaiac-Canoe, sport care are tradiţie în municipiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *