Baimarenii care nu s-au hotarat inca unde isi vor petrece Revelionul trebuie sa se grabeasca sa mai prinda un loc liber la unul din restaurantele din oras, pentru ca in majoritatea dintre ele, locurile sunt ocupate aproape in totalitate. Totusi, in cazuri de forta majora, administratorii localurilor sunt dispusi sa mai faca loc unor invitati de ultim moment.
In Baia Mare, localurile care organizeaza petreceri de Anul Nou sunt ocupate in proportie de 95-100%. Patronii si personalul angajat in restaurante fac ultimele pregatiri si se lauda ca vor oferi mese imbelsugate si surprize nemaipomenite pentru invitati, chiar daca 2009 este un an de criza. Nu se plange nimeni de lipsa de clienti, insa spre deosebire de alti ani, nu refuza pe niciun doritor intarziat.
Restaurantul Crenguta este ocupat in proportie de 90% pentru noaptea dintre ani, insa daca vor mai fi doritori, Florin Marinca, administratorul localului, spune ca se mai poate gasi loc pentru cateva zeci de persoane. „Noi am pus la dispozitie 200 de locuri pentru Revelion, insa am avut nunti cu 250 de persoane”, a precizat el.
Mai putine sanse sunt de a gasi un loc la restaurantul Carpati, unde patronul Martin Hulbar spune ca oferta s-a inchis.
„Ambele sali sunt pline, totul este ocupat in proportie de 100 %”, a spus el. Cei care au cumparat deja bilete la pretul de 230 lei pentru noaptea de Anul Nou vor avea parte de un program aparte, cu o trupa de la Teatrul Municipal, spectacol folcloric, iar la miezul noptii, focul de artificii organziat de primarie va putea fi urmarit de pe terasa superioara a hotelului. Unul dinte participanti va pleca acasa cu 10.000 lei mai bogat, in urma tombolei organziate in aceasta noapte.
Mai multe sanse ar avea baimarenii sa gaseasca invitatii pentru noaptea dintre ani la restaurantul Rivulus, unde administratorul spune ca se asteapta ca in ultima clipa sa se ocupe si ultimele locuri ramase libere. „Noi ne-am asteptat la aproximativ 50 de persoane, dar acest barem a fost depasit deja, ne asteptam sa avem in jur de 100 de persoane”, a precizat patronul restaurantului, Ioan Hoban. Aici meniul costa 190 lei pentru o persoana si distractia va fi maxima, cu program artistic si un meniu deosebit, promite Hoban.
La restaurantul Mara, mai putin de 20% dintre locurile puse la bataie pentru cheful de Revelion sunt libere. Programul artistic va cuprinde cabaret, program folcloric, cafe concert si, bineinteles, tombola.
Pentru amatorii de distractii inedite, un Revelion cu Mocanita este alegerea ideala. Se pleaca seara, iar miezul noptii va fi petrecut in padure, cu vin fiert, foc de tabara si foc de artificii. In jurul orei 02.00, se revine in Viseu.
Un Revelion in mijlocul naturii, dar mai aproape de oras se poate petece la Pastravaria Lostrita, unde la pretul de 180 lei, petrecaretii vor avea parte de un spectacol folcloric, dans popular, dans modern, tombola si foc de artificii. Administratorul spune ca nu va lipsi de pe masa de Revelion pastravul, iar pentru cei interesati, mai sunt libere doar 20 de locuri.
CITESTE SI:
Sursa: Angela Sabau