Uncategorized

Cunoscut antrenor, acuzat de o handbalistă că a lovit-o

Gheorghe Tadici, cunoscut antrenor de handbal este acuzat de Crina Pintea că ar fi lovit-o şi supus-o la umilinţe greu de îndurat. Sportiva a înghiţit totul cu stoicism pentru a-şi putea urma visul, acela de a deveni sportivă de performanţă, lucru care i-a şi reuşit.

Pintea recunoaşte rolul pe care l-a avut Tadici în lansarea ei ca handbalistă, dar  povesteşte şi cât a pătimit pentru pasiunea ei.

 “A avut un rol pentru că i-am trimis acea scrisoare şi a dorit să mă vadă. De acolo şi până la ce am ajuns azi s-au întâmplat foarte multe lucruri. Din cauza lui am vrut să mă las de handbal de mai multe ori. Nu m-am lăsat pentru că iubesc extraordinar de mult sportul ăsta, uneori poate exagerat de mult. Poate sunt obsedată de acest lucru. Eram foarte tristă la Zalău şi spuneam că vreau să mă las. Am zis că orice aş face voi reuşi. S-au întâmplat momente în care el îmi spunea că nu sunt bun de nimic, că nu am forţă sau viteză.

Dimineaţa mă trezeam la şase şi eram în sală. Mă pregăteam ca să fiu mai bună, pentru că el îmi spunea că nu sunt bună. În toţi anii ăştia nu cred că mi-a spus de două sau de trei ori că am făcut ceva bun. Îmi doream să fiu lăsată în pace. S-a luat de mine, de familia mea şi îmi spunea tot felul de lucruri care nu aveau legătură cu handbalul. Oamenii nu ştiu ce s-a întâmplat acolo. Am fost judecată că am uitat de unde am plecat. Nu este adevărat, nu am uitat. Este un lucru care m-a marcat pe viaţă. Şase ani din cariera mea am suferit foarte mult şi nu m-am lăsat de handbal (…)”.

“Când m-a chemat mi-a spus să semnez (n.r. prelungirea contractului cu Zalău) şi i-am spus că nu vreau. A rămas suprins şi s-a supărat foarte tare şi a început să mă jignească şi să mă facă în toate felurile. În acel moment l-a înregistrat şi am avut un avocat foarte bun care m-a ajutat să mă eliberez şi să nu stau şase luni de zile. Contractul meu se termina în noiembrie şi a vrut să mă suspende şi am devenită liberă în octombrie. Cinci luni de zile am stat şi m-am antrenat de una singură.”, a  spus Pintea.

“Vreau să spun un lucru. În 2014, la Campionatul European din Ungaria. Era primul meci, jucam cu Germania, el era antrenor atunci. Mă duc în apărare, o adversară a marcat de la zece metri, şi m-a chemat pe bancă. S-a aşezat lângă mine şi, nu exagerez, mi-a dat un pumn în spate. Mi-au dat lacrimile instantaneu. M-a luat de mână şi m-a aruncat pe bancă, după care m-a întrebat de ce plâng? Cum să mai continui eu să joc la acel turneu final? În aceste condiţii a trebuit să joc. Nu este posibil să fiu eu mereu criticată. Eu nu am vorbit, el a continuat să spună atâtea lucruri de când a plecat. Ok, poate nu mai jucam handbal, dar nu eram tratată aşa, scuipată şi înjurată.”, a încheiat Crina Pintea.

Crina Pintea (28 de ani) a evoluat pentru HC Zalău, între 2010 și 2015. Ulterior, a plecat în Germania, la Thuringer, pentru care a jucat până în 2017.

Între 2017 și 2019, Crina Pintea a jucat pentru Issy Paris, iar în această iarnă a semnat pe 6 luni cu Gyor. În vară, va pleca de la gruparea maghiară și sunt șanse mari să semneze cu CSM București.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *