Actualitate Vremea

Cum se circulă azi pe drumurile judeţene şi vremea prognozată pentru Maramureş

Vremea a fost caldă sâmbătă pentru această perioadă. Cerul a fost temporar noros și izolat a plouat slab, cantitatea înregistrată a fost de 0,3 l/mp, la Baraj Firiza. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări temporare în zona montană, de până la 68 km/h, la Vf. Iezer, unde a spulberat zăpadă. Temperaturile maxime au fost de 10 grade în Baia Mare, Târgu Lăpuș și 11 grade la Sighetu Marmației și Ocna Șugatag. Cel mai rece a fost noaptea trecută la Cavnic și Târgu Lăpuș -1 grad.

Stratul de zăpadă măsura, aseară, până la 54 cm, la Baraj Firiza.

La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între 1 grad la Târgu Lăpuș și 6 grade în Baia Mare.

Circulația se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este uscat (DN1C și E58), respectiv parțial uscat (DN18, DN19, DN17C, DN18B). Cerul este acoperit, iar vizibilitatea în trafic este bună. Angajații secției au acționat cu trei utilaje și au împrăștiat opt tone de material antiderapant pentru prevenirea și combaterea poleiului.

Sectoarele de drumuri județene au carosabilul curat și umed. Societatea care asigura întreținerea și practicabililitatea au intervenit cu cinci utilaje și au răspândit nouă tone material antiderapant.

Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost în creștere, datorită încălzirii accentuate a vremii și topirii zăpezii. Nu au fost semnalate probleme și nu sunt atinse cotele de atenție pe cursurile râurilor. Gheață este prezența doar la malurile râului Vaser. Exploatarea amenajării hidrotehnice se realizează în condiții de siguranță, conform regulamentului.

Stratul de zăpadă măsoară: 95 cm la Cavnic, 87 cm la Baiut, 75 cm la Firiza, 74 cm în Pasul Gutâi, 64 cm la Coroieni, 53 cm la Luhei, 52 cm la Groşii Tiblesului, 39 cm la Ruscova, 38 cm la Vf. Iezer, 33 cm în Baia Borșa, 32 cm pe Valea Vișeului, 30 cm în Poiana Borșa, 27 cm pe Valea Vaserului, 26 cm la Mara, 21 cm la Târgu Lăpuș, 12 cm la Ocna Șugatag, 8 cm la Sighetu Marmației, 6 cm în Baia Mare.

Nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a localităților.

Valori ale temperaturii aerului la această ora: -1 grad la Târgu Lăpuș și Cavnic, 2 grade la Vișeu de Sus și Borșa, 3 grade la Sighetu Marmației, 4 grade la Ocna Șugatag, 6 grade în Baia Mare. Se mențin avertizările cu privire la posibilitatea produceri de avalanșă în Munții Maramureșului și Munții Gutâi.

Vremea va fi astăzi în județul nostru deosebit de caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros. Pe arii restrânse, în cursul nopții, va plouă slab. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 15 grade, iar cele minime între 1 și 5 grade. Noaptea și dimineață izolat, în zonele joase, vor fi condiții ceață.

Luni, 4 februarie, prognoza meteorologică prevede că vremea se va răci față de ziua precedentă, dar va rămâne caldă pentru această perioada. Cerul va fi temporar noros. Local la munte și pe arii restrânse va plouă slab. În zona montană înaltă, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări în zona montană înalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 9 grade, iar cele minime între -1 și 2 grade. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *