CICLISM – Chris Froome nu va fi în Turul Franței după o fractură de femur

Chris Froome, liderul celor de la Ineos și de 4 ori câștigător de Turul Franței, și-a fracturat femurul în ultima cursă pregătitoare și va lipsi din Marea Buclă, informează cyclingnews.com!

Rutierul britanic în vârstă de 34 de ani, considerat favorit absolut pentru competiția din iulie, s-a accidentat în această dimineață, în timp ce participa la recunoașterea unei etape de contratimp individual în Criterium du Dauphine.

Căzătura s-ar fi produs la viteză ridicată pe o secțiune de asfalt de la finalul celor 26,1 kilometri de alergat în jurul localității Roanne, când rutierul a ridicat mâna de pe ghidon și s-a șters la nas, conform jurnalistului Daniel Friebe.

Froome spera să egaleze recordul de 5 tricouri galbene în Turul Franței, deținut în istorie de doar 4 rutieri: Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault și Miguel Indurain.

Accidentarea teribilă suferită de Froome vine chiar în ziua când directorul general de la Ineos, David Brailsford, a anunțat clar că el va fi liderul echipei, în dauna lui Geraint Thomas, coechipierul care s-a impus la Paris anul trecut. Acum, Thomas va fi liderul de pe șosea.

Next Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sunt de acord cu Termeni de folosire si Politica de Confidentialitate.

Publicitate

Stiri Recente