Actualitate Religie

Catedrala Mântuirii Neamului nu are aviz ISU. Sfinţirea se va face pe propria răspundere

Controversă de ultimă oră înainte de Sfinţirea Catedralei Mânturii Neamului: lipsa avizului ISU. Catedrala organizează mâine un eveniment uriaş fără acest aviz. Pe propria răspundere.

Sfințirea de duminică a Catedralei Mântuirii Neamului are loc pe răspunderea Patriarhiei, având în vedere că imobilul nu are autorizație de securitate la incendiu, aceasta putând fi obținută doar în cazul clădirilor recepționate, a precizat Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU București-Ilfov.

“Între Patriarhie şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a fost o informare făcută cu privire la faptul că se va întâmpla un eveniment, iar Inspectoratul a comunicat faptul că a luat la cunoştinţă şi că, având în vedere că este o clădire la care nu este terminată recepţia, organizatorul evenimentului îşi asumă întreaga resposabilitate pentru toate tipurile de evenimente care se pot întâmpla. Noi le-am dat un set de reguli şi măsuri şi le-am spus că evenimentul se organizează pe propria răspundere.

Nu este exclus ca, pe durata evenimentului de duminică, să fie şi un control, iar, dacă este cazul, inspectorul care va merge în zonă poate aplica amenzi sau nu. Legea 307/2006 prevede faptul că punerea în funcţiune a acestor clădiri fără obţinerea avizului sau a autorizaţiei la incendiu se sancţionează cu amendă între 2.500 şi 5.000 de lei.

“Este aceeaşi situaţie ca la Arena Naţională, au fost organizate acolo evenimente cu asumare şi s-au dat amenzi”, a spus Daniel Vasile.

Angajaţii Inspectoratului au fost în recunoaştere în zona Catedralei Mânturiii Neamului, pompierii au fost pe teren şi au verificat modul în care se vor desfăşura activităţile în ziua respectivă.

Duminică, ISU va organiza un dispozitiv de intervenţie, în caz că se întâmplă ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *