Administratie

BREAKING NEWS: Vestea aşteptată de mii de maramureşeni! Autostrada Nordului a trecut de Senat!

Senatorii au votat astăzi aprobarea obiectivului de investiţii „Autostrada Nordului”, reţeaua rutieră care va face legătura între Vama Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa  – Vatra Dornei Suceava. Astfel, partea de NV a României va fi direct legată de Autostrada M3 din Ungaria.

Potrivit proiectului de lege aprobat la Senat, „Obiectivul de investiții Autostrada Nordului se finanțează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din credite externe  și din fonduri europene”, se prevede în proiect, iar teremenul de execuţie este de 4 ani de la data intrării în vigoare a legii.

Totodată se precizează că Ministerul Transporturilor este ministerul responsabil pentru coordonarea realizării obiectivului de investiții Autostrada Nordulu

Pentru a fi aplicată, legea mai trebuie să primescă şi votul deputaţilor. După votul din Parlament legea se trimite, spre promulgare, preşedintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *