Actualitate Religie

Biserica 3.0. Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului are pagini de Instagram și Twitter

Deși păstrează cu sfințenie obiceiuri de mii de ani, Biserica întră încet în era digitală. Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului are deja o pagină oficială de Facebook, dar de azi este prezentă și pe Instagram și Twitter, două rețele tot mai agreate de tânăra generație.

„Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte IUSTIN, Departamentul media-online din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, pe lângă pagina oficială de Facebook, înregistrează două pagini oficiale ale Instituției în mediul online: Instagram, respectiv, Twiteer. Astfel Eparhia noastră folosește și rețelele de socializare în lucrarea ei pastoral-misionară”, se arată într-un comunicat al Episcopiei.

„Utilizarea media digitală în lucrarea pastoral-misionară presupune responsabilitate eclezială şi înţelepciune pastorală, deoarece, deşi o tehnologie nouă oferă oamenilor noi posibilități de dezvoltare, totuşi ea poate aduce şi noi provocări sau pericole în privinţa păstrării valorilor spirituale, culturale şi sociale tradiționale ale persoanelor şi popoarelor. În acest sens, rețelele de socializare pot contribui la o mai bună cunoaștere reciprocă a diferitelor tradiţii şi la consolidarea comunităţilor de credinţă”, a subliniat Patriarhului României la Prima Conferinţă internaţională despre media digitală şi pastoraţia ortodoxă, desfășurată la Atena,  în perioada 7-9 mai, 2015. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *