Actualitate

Atenţie! Vizibilitate redusă de ceață, sub 100 de metri, pe Dealul Hera, Dealul Ştefăniţei și Pasul Prislop

Vremea s-a răcit accentuat față de ziua precedentă, dar a fost mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul a fost temporar noros. Vântul a suflat slab la moderat, cu intensificări trecătoare de până la 43 km/h în Baia Mare și la Vf. Iezer. Temperaturile maxime au fost cuprinse între 6 grade la Baia Mare și 10 grade la Ocna Șugatag. Izolat s-a semnalat ceață.

Stratul de zăpadă este încă prezent pe arii relativ extinse și măsură până la 44 cm, la Baraj Firiza.

La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între 1 grad la Tg.Lăpuș și 2 grade în Baia Mare, Ocna Șugatag. Cel mai rece a fost la Cavnic, în Pasul Gutâi și la Borșa, 0 grade.

Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este uscat pe DN1C și E58 și parțial uscat pe restul sectoarelor. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe Dealul Hera, pe Dealul Stefanitei și în Pasul Prislop.

Angajații secției au intervenit cu șapte utilaje și au împrăștiat 15 tone sare pentru prevenirea și combaterea poleiului.

Nivelurile și debitele cursurilor de apă au fost ușor variabile. Nu au fost probleme deosebite. Exploatarea amenajării hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Stratul de zăpadă măsoară: 86 cm la Cavnic, 70 cm la Baiut și Firiza, 67 cm în Pasul Gutâi, 37 cm la Luhei, 36 cm la Ruscova, 30 cm la Coroieni, 28 cm la Vf. Iezer, 26 cm pe Valea Vaserului, 25 cm în Baia Borșa, 23 cm în Poiana Borșa, 18 cm la Târgu Lăpuș, 4 cm la Sighetu Marmației, 3 cm la Ocna Șugatag.

Vremea va fi astăzi în județ mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros și local va plouă. În zona montană înalta, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va suflă slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 8 grade, iar cele minime între -1 și 2 grade. Izolat, în zonele joase, se va semnala ceață.

Mâine, 6 februarie a.c.,vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, temporar noros în cursul zilei. Vântul va suflă slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 6 grade, iar cele minime, în scădere, între -7 și -4 grade. Izolat, în zonele joase, vor fi condiții de ceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *