Actualitate Sanatate

Anunț de ultim moment făcut de Ministrul Sănătății. Are legătură cu Spitalul de Recuperare Borșa

Spitalul de Recuperare Borșa va trece din subordinea Ministerului Sănătății în cea a Consiliului Județean Maramureș. Anunțul a fost făcut de Sorina Pintea, Ministrul Sănătății la ultima vizită în Baia Mare care a avut loc miercuri, 3 aprilie.

Ministrul a precizat că va ceda spitalul autorităților județene, dar că se vor face investiții mai ales pe partea de recuperare. Anunțul este așteptat de borșeni de ani de zile în contextul în care deservește un oraș întreg plus localitățile limitrofe, dar investiții nu s-au făcut decât sporadic din cauza statutului unității spitalicești. Fiind vorba despre un spital de interes strategic, acesta era subordonat direct Ministerului Sănătății, autoritățile locale și județene având „mâinile legate” atunci când și-ar fi dorit să facă investiții pentru a spori calitatea actului medical și confortul pacienților.

Spitalul de Recuperare Borsa este unul dintre cele mai mari spitale de recuperare din nordul Romaniei si este specializat pe tratamente si proceduri naturale de recuperare neuromotorie a functiilor avand in dotare o Baza de Recuperare cu dotari moderne operate de personal inalt specializat.

Este o unitate medico-sanitara cu paturi, ambulatoriu de specialitate clinica si paraclinica care a fost construita in anul 1985 intr-o locatie pitoreasc din centrul orasului Borsa in apropiere de Vârful Pietrosul Rodnei este cel mai inalt pisc muntos din Muntii Rodnei cu 2.303 metri, de asemenea, este cel mai înalt vârf din întregul lant al Carpatilor Orientali.

Spitalul este organizat in baza Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 643/01.06.2010 privind aprobarea structurii organizatorice a Spitalului de Recuperare Borsa si functioneaza cu un numar de 400 paturi din care: 10 paturi spitalizare de zi si 40 paturi insotitori.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *