112

Alte articole vestimentare contrafăcute, ridicate de poliţişti în urma unei acţiuni la Sighetu Marmaţiei – Foto

Ieri, 7 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor din domeniul dreptului de proprietate intelectuală.


De această dată au fost verificați 13 operatori economici din Sighetu Marmaţiei. Controalele poliţiştilor au vizat expunerea spre vânzare de produse contrafăcute, verificarea legalității provenienței bunurilor expuse spre comercializare, modul de înregistrare cu ajutorul caselor de marcat a contravalorii și serviciilor oferite clienților, precum și deținerea avizelor si autorizațiilor legale.

Astfel, au fost constatate 12 infracțiuni la Legea Nr. 84/1998 Rep., privind mărcile şi indicaţiile geografice, ca urmare a expunerii spre vânzare de către operatorii comerciali de bunuri susceptibile a fi contrafăcute, şi o infracţiune la Legea Nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României. Totodată au fost aplicate şase sancţiuni contravenţionale, în valoare de 45.000 de lei, pentru abateri de la prevederile Legii Nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Articolele vestimentare, susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 6.000 de lei, ţigări de contrabndă în valoarea de peste 1.000 de lei, precum şi suma de 317 lei, au fost ridicate de poliţişti.

Tot în cadrul activităţilor desfăşurate ieri, poliţiştii s-au sesizat cu privire la comiterea unei evaziuni fiscale, infracţiune care a creat un prejudiciu de aproximativ 360.000 de lei.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate în comiterea infracţiunilor constatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *