112

80.500 de ţigarete confiscate la biroul vamal de frontieră Sighet

Activitatea Biroului Vamal de Interior Maramureș cumulat cu Biroul Vamal Sighetu Marmației a fost realizată în special din comerțul cu state terțe.

Acțiunile specifice strict domeniului vamal au vizat efectuarea a 35 de controale la persoane fizice, respectiv au fost efectuate 28 de controale la persoane juridice, încheiate cu 20 de note unilaterale și opt decizii de regularizare a sumelor, a precizat Florin Moldovan, șef birou vamal. Peste 590 controale la coletele poștale și 21„ controale cu privire la respectarea drepturilor de proprietate intelectuală au fost desfășurate în scopul combaterii traficului de mărfuri susceptibile a încălca un drept de proprietate intelectuală.

Principalele mărfuri importate au fost: cherestea de rășinoase și mesteacăn, părți de mobilier de lemn, anvelope noi din cauciuc, placaj din mesteacăn, articole din carton, încălțăminte cu fețe din material plastic, cărămidă ceramică pentru construcții, peleți din material lemnos și piulițe hexagonale din oțel. Acestea provin din Ucraina, Federația Rusă, Belarus și China. Mărfurile exportate la nivelul județului au fost efectuate spre Elveția, Federația Rusă, Serbia, Turcia, Israel și Liechtenstein. (elemente lamelare stratificate, panouri din lemn, traverse din lemn de fag pentru căi ferate, mobilier din lemn, blaturi din lemn, scaune din lemn, traverse din lemn, parchet stejar stratificat, părți din mobilier din lemn). Au fost identificate 15 fraude vamale, fiind confiscate mărfuri (țigarete, produse de origine animală), cuantumul amenzilor vamale aplicate fiind în valoare de 17.500 lei.

Punctul de trecere a frontierei de stat Sighetu Marmației a fost tranzitat, în luna august, de 16.900 mijloace de transport, respectiv peste 86.000 de persoane, volumul traficului înregistrând o creștere semnificativă de 13% față de aceeași perioadă a anului trecut.

La controlul vamal efectuat la intrarea în țară au fost identificate țigarete de proveniență ucraineană (5240 bucăți) ascunse în interiorul a două autoturisme (aripă dreapta spate, filtru de aer, capacul portbagajului, trusa de scule, bagaje personale, dar și disimulate în bomboane de ciocolată). La controlul vamal efectuat la intrarea în România asupra unui autoturism înmatriculat în Republica Cehă, condus de un cetățean ucrainean au fost descoperite 152 articole pirotehnice, materiale explozive interzise a fi deținute, utilizate și transportate de persoane fizice. Materialele au fost confiscate și s-a formulat o sesizare penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *