Actualitate

1 februarie. Starea vremii și a drumurilor din Maramureş

Vremea a fost în general închisă joi, 31 ianuarie. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii extinse în cursul zilei au căzut precipitații mixte. La munte au predominat ninsorile. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 12,4 l/mp, la Baraj Firiza. Vântul a suflat în general slab, cu intensificări trecătoare în zona montană înalta (43 km/h la Vf. Iezer). Temperatura maximă a fost de 3 grade la Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag, Sighetu Marmației, Baia Mare. Local s-a semnalat ceață.

Stratul de zăpadă este prezent pe arii extinse și măsură, aseară, până la 82 cm la Firiza.

La primele ore ale dimineții temperatura aerului avea valoarea de 0 grade la Ocna Șugatag, Târgu Lăpuș, Vișeu de Sus și Borșa, respectiv 1 grad în Baia Mare și Sighetu Marmației.

Circulația rutieră pe sectoarele de drumuri naționale se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul este curat și umed pe toate sectoarele de drumuri naționale, cu excepția DN18, în Pasul Prislop, unde între km 162 și km 180 este depus pe carosabil un strat de zăpadă frământată care are grosimea de până la 1 cm. Cerul este acoperit. Plouă slab pe DN1C și E58.

Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 100 de metri, pe DN18, în Pasul Gutâi, între km 15 și km 35, pe DN19 și DN18 la Sighetu Marmației, pe DN 17C și DN18 la Vișeu de Sus, respectiv în Pasul Prislop, între km 165 și km 175. Angajații secției de drumuri naționale au acționat cu 14 utilaje și au împrăștiat 41,5 tone de material antiderapant, respectiv 75 litri clorură de calciu.

Nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a localităților.

Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apă. Gheață este prezența doar la malurile răului Vaser. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în condiții de siguranță, conform regulamentului.

Stratul de zăpadă măsoară: 100 cm la Cavnic, 80 cm în Pasul Gutâi, 79 cm la Firiza, 78 cm la Băiuţ, 55 cm la Luhei, 52 cm la Coroieni, 43 cm la Ruscova, 41 cm la Vf. Iezer, 39 cm la Valea Vișeului și Grosii Tiblesului, 36 cm în Baia Borșa, 35 cm pe Valea Vaserului, 33 cm în Leordina, 32 cm în Poiana Borșa, 30 cm la Răzoare, 27 cm la Târgu Lăpuș, 20 cm la Sighetu Marmației, 18 cm la Ocna Șugatag, 17 cm în Baia Mare.

Valori ale temperaturii aerului în această dimineaţă: -5 grade la Vf. Iezer, 0 grade în Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag, Cavnic, și Borșa, 1 grad în Baia Mare, Sighetu Marmației, Baia Sprie și Vișeu de Sus.

Vremea rămâne astăzi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros. Izolat se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ploaie și trecător lapoviță, la începutul intervalului. La munte precipitațiile vor fi mixte. Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări îndeosebi în zona montană înalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 7 grade, iar cele minime între -2 și 2 grade. Pe arii restrânse, în zonele joase, noaptea și dimineață se va semnala ceață.

Sâmbătă, 2 februarie, prognoza meteorologică prevede că vremea va continuă să se încălzească față de zilele precedente. Cerul va fi temporar noros. Izolat sunt posibile ploi slabe.Vântul va suflă slab la moderat, cu intensificări temporare, iar la munte va fi tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 13 grade, iar cele minime între 1 și 5 grade. Pe arii restrânse, în zonele joase, noaptea și dimineață se va semnala ceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *