Actualitate

Vacanţă în siguranţă alături de jandarmii maramureşeni

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş, continuă  campania preventiv-educativă intitulată „Vacanţă în siguranţă alături de jandarmii maramureşeni”.

 În cadrul acestei campanii, în cursul zilei de  22.08.2017 între orele 10:00 -14:00 şi în 24.08.2017 între orele 10:00 -16:00 în zonele montane Roata 2, Tăul Negru şi Creasta Cocoşului, militarii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Cavnic  desfăşoară activităţi specifice, cu  grupuri de copii şi tineri, care se află în tabăra de tineret organizată de către Asociaţia Cercetaşii Munţilor în localitatea Cavnic.

Acestora le sunt prezentate aspecte cu privire la atribuţiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifică Jandarmeriei Montane, zona de responsabilitate a Postului de Jandarmi Montan Cavnic. Totodată, reprezentanţii structurii de Jandarmerie Montană prezintă reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia, tehnici esenţiale de supravieţuire în mediul montan, dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere,  măsuri luate în cazul muşcăturii de şerpi veninoşi, elemente de bază pentru consumarea apei din fântâni şi văi de munte  precum şi alte pericole la care se expun pe timpul deplasărilor pe munte. De asemenea cei din tabără sunt instruiţi de către jandarmi cum să alarmeze echipele de salvare în caz de nevoie şi cum să acorde primul ajutor.

Campania preventiv – educativă „Vacanţă în siguranţă alături de jandarmii maramureşeni” va continua  pe toată perioada vacanţei de vară, iar în cadrul acesteia, vor avea loc întâlniri atât cu elevi din judeţul nostru, cât şi cu cei care se află în tabere organizate şi sunt în  vizită în Maramureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *