Politica

UNIUNEA UCRAINENILOR – Buciuta a constituit a 11-a filiala a UUR intr-un oras cu 68 de ucraineni

FOTO: Stefan Buciuta - presedinte UUR (C) eMM.roLiderul Uniunii Ucrainenilor din Romania, deputatul maramuresean Stefan Buciuta, a constituit cea de-a 11-a filiala a partidului pe care-l conduce in Brasov, oras in care doar 68 de persoane s-au declarat de etnie ucraineana la recensamantul din 2011, declarand ca “de mult dorim sa facem aceasta organizatie”.

10 organizatii avea pana de curand Uniunea Ucrainenilor din Romania (UUR) – in Tulcea, Timisoara, Suceava, Satu Mare, Sighetu Marmatiei, Galati, Caransebes, Rogojesti (jud. Botosani), Tarnova (jud. Arad) si Bucuresti. Recent, o noua organizatie UUR a fost constituita, in municipiul Brasov oras in care etnia ucraineana are doar 68 de reprezentanti, conform datelor recensamantului populatiei din 2011.

Maramureseanul Buciuta le-a spus ucrainenilor din Brasov ca organizatia este benefica si pentru copii, care pot sa participe la cursurile din weekend pentru a invata limba ucraineana, in noii membrii UUR au anuntat ca si-au propus ca in viitor sa propuna candidati proprii la Consiliul Local Brasov si chiar in… Parlament. In Romania, traiesc 52.000 de ucraineni, cei mai multi – 54% – in judetul Maramures. 

FOTO: Stefan Buciuta – presedinte UUR (C) eMM.ro

Sursa: Catalin Vischi