Actualitate

Un tânăr care a lovit cu mașina un câine pe autostradă a câștigat despăgubiri în instanţă

Un tânăr a răzbunat mulţi şoferi nemulţumiţi! A învins statul în instanţă şi va primi despăgubiri după ce a lovit un câine pe autostradă. A cerut 4.000 de lei pentru a-şi repara maşina şi 1.000 de lei daune morale. Este o decizie în premieră, dar care mai poate fi contestată.

Tânărul mergea la facultate în Timişoara la începutul anului trecut atunci când a lovit un câine pe autostradă.

Şoferul susţine că se putea întâmpla o nenorocire dacă se speria şi trăgea brusc de volan.

ANCA BÂJAN, mama tânărului: Pe sensul de mers Deva-Timişoara, la intrarea pe autostradă a lovit un câine, a apărut din câmp. A pus frână, dar l-a lovit destul de serios. Maşina a fost avariată. N-a mai putut circula. De nenumărate ori am văzut câini pe autostradă.

Şoferul a dat în judecată Compania de Drumuri şi Autostrăzi pentru că nu-şi ar îndeplinit obligaţiile pe care le are în ceea ce priveşte siguranţa rutieră. Mai exact, că nu a montat plasă de protecţie pe marginea şoselei de mare viteză. Judecătorii i-au dat în primă instanţă dreptate.

Au fost situaţii în care şoferii s-au trezit în timp ce ciruclau cu peste 100 de kilometri la oră cu urşi în faţa maşinii pe autostradă. Cel mai recent caz, anul trecut 2 urşi au fost spulberaţi pe şoseaua rapidă ce leagă Sibiul de Orăştie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *