justiție

Traficant de minori din Baia Mare, arestat pentru 30 de zile. Ce le silea pe victime să facă

Un băimărean de 71 de ani a fost arestat pentru 30 de zile. Acuzațiile la adresa lui sunt extrem de grave: trafic de minori, lipsire de libertate în mod ilegal, act sexual cu un minor şi viol. Acesta a obligat 4 minore cu vârste cuprinse între 1 și 14 ani să se prostitueze. 

Aducem la cunoştinţa opiniei publice că prin încheierea penală nr. 42/DL/23.10.2018, pronunţată în dosarul nr. 2106/100/2018 al Tribunalului Maramureş, s-a dispus, la propunerea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23 octombrie 2018 şi până la data de 21 noiembrie 2018,  inclusiv, a inculpatului B.V., în vârstă de 71 de ani, cu domiciliul în Baia Mare, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori, lipsire de libertate în mod ilegal, act sexual cu un minor şi viol, infracţiuni pentru care legea prevede pedepse cu închisoarea de 5 ani ori mai mare.

Pentru a dispune arestarea preventivă a inculpatului, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că acesta, în perioada martie 2017 – octombrie 2018, pe raza municipiului Baia Mare, beneficiind de sprijinul larg şi contribuţia numitului P. V. (care i-a asigurat locuinţă), a iniţiat şi a desfăşurat în mod coordonat, sistematic, ample activităţi de racolare repetată a patru minore cu vârste sub 15 ani, în scopul exclusiv de a le influenţa şi de a le determina să practice prostituţia în favoarea lui, întreţinând cu acestea relaţii sexuale, şi a întreţinut relaţii sexuale cu alte două minore, lipsindu-le pe acestea din urmă, în mod ilegal, de libertate”, se aartă în comunicatul transmis presei de Tribunalul Maramureș.

Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *