Actualitate Sanatate

Tânără înjunghiată, salvată de medicii băimăreni. Intervenția a fost efectuată de urgență, azi noapte și a durat 4 ore

O pacientă de 28 de ani a fost transportată de urgență, în cursul nopții trecute, la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, de către echipajul de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD Maramureș, de la camera de gardă a unității medicale din Sighetu Marmației.

Tânăra a suferit o plagă toracică strângă penetrantă, cu soc hemoragic. S-a efectuat de urgență Computer Tomograf toracic și s-a intervenit chirurgical în cursul nopții. Echipa de medici care a luptat, timp de 4 ore, să salveze viața tinerei, a fost formată din dr. Petruț Giuliano și dr. Urcan Marius, ambii medici primari chirurgie toracică, alături de dr. Șerban Felicia-medic primar anestezie și terapie intensivă.

“Intraoperator, s-au găsit 1800 ml de sânge și cheaguri, precum și o plagă pulmonară de lob superior stâng, extrem de hemoragică. Au fost rezolvate chirurgical”, explică dr. Petruț Giuliano, medicul coordonatorul al Compartimentului de Chirurgie Toracică din cadrul Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Evoluția pacientei este favorabilă, fiind internată pe secția de Terapie Intensivă a unității medicale băimărene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *