112

Sistemul de alarmare rapidă a populației, prevăzut de protocolul semnat între DSU și TVR, va fi testat în această dimineață

Anul trecut, Departamentul pentru Situații de Urgență semna cu Televiziunea Română protocolul de colaborare care prevede informarea populației în situații de urgență, dar și emisiuni de educare pentru ca oamenii să poată face față unor dezastre.

Astfel, în cazul unor situații de urgență generate de cutremure de mare magnitudine, fenomene meteo periculoase, atac aerian, urgențe radiologice, accident nuclear sau chimic, emisia Televiziunii Publice va fi întreruptă, iar pe ecrane va fi afișat un mesaj de informare din partea DSU/IGSU.

În această dimineață, sistemul de alertare rapidă a populației va fi testat și, la ora 09:00 și la ora 10:00, emisia TVR va fi întreruptă și se vor afișa mesaje privind desfășurarea unui exercițiu de testare și verificare a sistemelor de alarmare a populației în situații de protecție civilă. Mesajul derulat pe micile ecrane va explica ce înseamnă fiecare sirenă în parte: alarmare, pre-alarmare aeriană, încetarea alarmei.

Testarea sistemului de alarmare, prevăzut de protocolul DSU-IGSU-TVR, are loc în contextul exercițiilor de verificare a sirenelor, începute anul trecut și desfășurate, la nivel național, în fiecare primă zi de miercuri a lunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *