Actualitate

Scumpiri la gaze, curent şi carburanţi de la 1 octombrie! Urmează serviciile şi alimentele

Facturile la energie electrică și gaze, precum și prețul carburanților la pompă se vor majora din nou de la 1 octombrie.  Creșterea prețurilor la combustibil  va produce un val de scumpiri în lanț pentru cele mai multe  servicii și produse, în special pentru alimente.

În ceea ce privește prețul energiei electrice, Autoritatea Națională de Reglementare în Energie(ANRE) a decis că, de la 1 octombrie, va exista o majorare pentru consumatorii casnici de 0,03 lei/kWh. Guvernul a decis majorarea accizei la carburanți cu 0,16 lei pe litru de la 15 septembrie, urmând ca o creștere similară să aibă loc de la 1 octombrie. Pe data de 15 septembrie, când a avut loc prima majorare a accizei, petroliștii au scumpit carburanții cu 9 bani pe litru, urmând ca de la 1 octombrie să aibă loc a doua creștere.

Acest lucru aduce scumpiri in lant pentru aproape toate produsele și serviciile din economie, iar specilaistii spun ca este de asteptata ca alimentele sa se scumpeasca cu 5, 6 procente si ca  cel mai mult se vor scumpi  carnea, produsele din carne, laptele, produsele lactate și pâinea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *