Sport

REMEMBER. FOTBAL – Juniorii băimăreni, câștigătorii Cupei Viitorul 1985

În aprilie 1985, la Baia Mare a sosit o circulară de la București care, pe scurt, zicea așa: mai marii fotbalului din România doreau să îi vadă la lucru pe cei mai talentați juniori născuți în Maramureș între 1971-1972. Procesul de observare urma să aibă loc în cadrul Cupei Viitorul de la Satu Mare.

Ca atare, Maramureșul a trimis la Satu Mare o selecționată compusă din juniorii legitimați la C.S.Ș. Minerul și FC Maramureș Baia Mare. De formarea lotului au răspuns antrenorii Ștefan Hoffmeister și Ștefan Incze.

Invitații similare au mai fost adresate forurilor județene de fotbal din Bihor, Sălaj și, bineînțeles, Satu Mare.

*

În prima zi a turneului s-au disputat semifinalele dintre județele Maramureș și Bihor, respectiv Satu Mare și Sălaj. Gazdele și-au asigurat prezența în finală cu o victorie categorică, scor 6-0.

Juniorii băimăreni au întâmpinat dificultăți în semifinale, întrucât selecționata Bihorului a condus cu 1-0 la pauză. În repriza secundă, dubla lui Niță, completată de golurile lui Oancea, Zah și Olah, au tranșat disputa cu 5-3 în favoarea selecționatei maramureșene.

**

În finala mică, bihorenii s-au impus cu 3-1 în fața “Cenușăresei” din Sălaj.

În actul final al competiției, selecționata Maramureșului a intrat la vestiar în avantaj, scorul fiind 2-0 grație golurilor date de Niță și Olah. În partea a doua a partidei, gazdele au reușit să înscrie o singură dată, astfel că juniorii lui Hoffmeister și Incze s-au întors la Baia Mare cu trofeul oferit de Federația Română de Fotbal.

După competiția de la Satu Mare, șase juniori băimăreni au intrat în vederile federației. De la FC Maramureș au fost luați în seamă Irimeș, Balaj, Olah și Jeler, iar C.S.Ș. Minerul Baia Mare s-a mândrit cu Dan și Trifu.

Componența selecționatei județului Maramureș: Morocoș, Șerban, Dan, Trifu, Irimeș, Balaj, David, Varga, Jeler, Pop, Sabo, Niță, Olah, Oancea, Zah, Rusu, Petrovan.

Robert Bandi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *