Comunitate

Pesta porcină închide târgurile din Maramureş

Autorităţile sanitar- veterinare din Maramureş închid târgurile de animale din întreg judeţul. Măsură a fost luată după ce a fost semnalată apariţia unui focar de pesta porcină africană în judeţul Satu Mare.

Potrivit oficialilor Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţă Alimentelor Maramureş au fost luate o serie de măsuri care privesc reducerea riscurilor de apariţie a unor noi focare . Între acestea interzicerea organizrii de târguri, pieţe oboare etc. pentru vânzarea/cumprarea porcinelor; interzicerea oricror aglomerri de animale, inclusiv din specia suin în alte locaţii decât cele autorizate , precum şi interzicerea creşterii libere a porcilor (în câmp sau mediul silvatic).

De asemenea autorităţile sanitar veterinare reamintesc prorietarilor că au obligaţia legală de a identifica prin crotaliere, efectivele de porc şi că este interzisă folosirea resturilor alimentare care conţin resturi de carne de porc/ deşeuri menajere în hrană porcilor.

De menţionat că deocamdată nu se cunoaşte dată la care vor fi ridicate restricţiile şi că acest lucru va fi dispus în funcţie de modul în care va evolua situaţia în teritoriu .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *