Comunitate

Municipiul Baia Mare va avea cimitir pentru animale

Municipiul Baia Mare va avea cimitir pentru animalele de companie. Asta după ce consilierii locali au aprobat în ultima şedinţa ordinară proiectul care prevede înfiinţarea acestuia. Demersul a fost  iniţiat de consilierul Irina Smical, care a precizat că proiectul  este unul pornit din necesitatea de a oferi deţinătorilor de animale o soluţie vizavi de situaţia de deces a animaleor de companie, in conditiile in care în foarte multe cazuri cetăţenii îngropa cadavrele animalelor de companie în grădinile din curţile blocurilor, sau în cele proprii.

La rândul său primarul muncipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş a apreciat că înfiinţarea unui astfel de cimitir este un lucru care ţine de normalitate şi de dorinţa autorităţilor locale de a oferi cetăţenilor şi la acest capitol, soluţii care să crească gradul de civilizaţie al comunităţii.

” Consider acest lucru, unul care ţine de civilizaţie, pe lângă multe alte lucruri pe care trebuie să le facem în zona aceasta a animalelor, cu sau fără stăpân. Consider că oferind diverse facilitati celor care au animale de companie, vor înţelege să respecte curăţenia în oraş şi  să-i respecte pe ceilalalti locuitori ai oraşului. Sunt foarte mulţi dintre cei care au animale de companie, oameni civilizaţi, şi care înţeleg regulile, dar sunt şi dintre cei care consideră spaţiul public un loc în care se întîmplă orice şi pot lasă oricând şi oriunde mizeria. Cred că vom putea să adoptăm încet, încet mai multe proiecte în acest domeniu, astfel că Baia Mare să devină,  un exemplu la capitol ” a pus Cătălin Cherecheş.

Potrivit proiectului, directiile de specialitate ale primăriei municipiului Baia Mare au fost insarcinate cu identificarea terenurilor adecvate pentru amplasarea cimitirului, dar şi cu efectuarea demersurilor pentru obţinerea aprobărilor necesare înfiinţării şi funcţionarii acestuia.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *