Actualitate

Miting de sensibilizare ! Sătui de aşteptări sindicalişti de la Ambulanţă ies în stradă

Nemulţumiţi de salariile pe care le au, dar mai cu seamă de faptul că Guvernul nu a dat nici în semn că ar vrea să discute  acesta problema cu sindicaliştii, angajaţii Serviciilor Publice de Ambulanţă au decis să iasă în stradă.

Astfel în dată de 28 septembrie de la ora 11, în toate sediile centrale ale Serviciilor Publice de Ambulanţă din România se va desfăşura “MITINGUL de SENSIBILIZARE” a Guvernului – se arată într-un comunicat de presă al Federaţiei Nationale Sindicala Ambulanta din Romania.

Ambulanţele care vor fi în aşteptare vor folosi sistemele acustice şi luminoase timp de 30 de secunde, se vor citi revendicările dar se va face cunoscut apoi se poate difuza IMNUL Ambulanţei şi calendarul acţiunilor care urmează a fi organizate după dată de 04 octombrie a.c.

În ce priveşte revendicările acestea fac referire la stoparea diminuării veniturilor lunare a personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 01 ianuarie 2018 în urmă aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017 , la situaţia şi starea parcului de ambulanţe din Serviciile Publice de Ambulanţă, precum şi la lipsa de personal din sistem. Potrivit sursei citate, sindicaliştii vor aştepta până în dată de 04 octombrie 2017, un răspuns de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi de la Guvern,dar în acelaşi timp vormergandu-se chiar până la gravă general, în cazul în care va fi nevoie .

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *