Vremea

Meteorologii anunţă ninsori şi ger pentru săptămâna viitoare

În următoarele zile vom avea parte de ninsori în centrul, nordul și vestul țării, iar vântul va sufla cu putere în zonele montane, precum și în estul și sud-estul țării. Cel puțin asta spun meterologii care anunță o răcire a vremii. Prognoza Administrației Naționale de Meteorologie arată că temperaturile vor scădea în această săptămână.

Dacă în primele din an au avut parte de temperaturi maxime între 3 și 5 grade, oamenii din Banat vor avea parte de o temperaturi scăzute. Până pe 7 ianuarie, maximele se vor situa între -2 și 0 grade. În data de 8 ianuarie vremea se va încălzi ușor, iar până pe 13 ianuarie, temperaturile diurne se vor menține peste pragul de îngheț. Temperaturile minime vor fi în scădere, până în jurul a -8 grade în dimineața zilei de 5 ianuarie. După această dată valorile termice nocturne vor crește ușor, iar media lor se va situa în general între -6 și -4 grade. Vor fi condiții pentru precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mai ales sub formă de ninsoare.

În Crişana, în următoarele 5 zile se va resimți o răcire a vremii, astfel că temperaturile maxime se vor situa în medie între -4 și -2 grade, iar media minimelor va fi în general între -9 și -6 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi treptat, astfel că media valorilor termice diurne se va apropia de 0 grade, iar a celor nocturne va tinde spre -5 grade. Vor fi condiții pentru ploi și ninsori slabe în fiecare zi, spun meteorologii.

Până în 7 ianuarie, în Transilvania temperaturile diurne vor avea în medie între -6 și -3 grade, iar cele nocturne în general între -10 și -12 grade. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, dar media maximelor termice nu va mai depăși -2 grade, iar cea a minimelor -8…-7 grade. Trecător vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ, aproape zilnic.

În Maramureş meteorologii anunță temperaturi în scădere, de la o medie a maximelor de 3 grade, până la -6 …-5 grade între 4 și 7 ianuarie și de la o medie a minimelor de 0…-1 grad, până la -10…-12 grade, în același interval de timp. Din 8 ianuarie se va încălzi ușor și treptat, cu aproximativ 3…4 grade. Temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, aproape în fiecare zi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *