Actualitate Anul Centenarului

Maramureşenii din Cupșeni vor încinge Hora Unirii, de 1 Decembrie, în Spania

Nu doar românii se pregătesc de sărbătorirea centenarului, ci şi cei care au luat drumul străinătăţii pentru a-şi face un rost, pentru un trai mai bun pentru ei şi copiilor lor. În Pradejon, Spania, pregătirile pentru eveniment sunt în toi.

“Dragi români din Spania, având în vedere faptul că sunteți plecați printre străini pentru a vă face un rost, că dorul de casă vă apasă, m-am gândit să vin spre dumneavoastră pentru a petrece câteva clipe împreună, pentru a vă aduce un zâmbet pe chip.

Așadar, pe 1 Decembrie 2018, vom sărbători 100 de ani de la Marea Unire și vom încinge o horă în curtea primăriei din Pradejon (Plaza Melchir Ezquerro – Plaza del ayuntamiento de Pradejón), la ora 14.00 (ora Spaniei), iar apoi vom degusta din bucate românești și vom închina câte un pahar cu horincă.

Copii și adulți, să fim în număr cât de mare, să îmbrăcăm costumele noastre strămoșești, cu toții împreună să fim uniți ca frații, că doar prin toți curge sânge de român! Să ne ajute Bunul Dumnezeu să ne-ntâlnim cu bine, în număr mare! O zi minunată, dragii mei!”, scrie pe pagina de facebook Lucia Butcure, primăriţa din Cupşeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *