Administratie

Gheorghe Perian, șeful Poliției Locale și-a reluat rolul în serios! Razie pe Pirită

Gheorghe Perian, șeful Poliției Locale își reia în serios rolul. În dimineața zilei de vineri, 13 iulie, acesta a coordonat exemplar o verificare pe Pirită. Acțiunea a avut drept scop identificarea proprietarilor de cabaline și a construcțiilor ridicate în mod ilegal, dar și ridicarea câinilor fără stăpân.

După ce timp de trei ore echipa coordonată de Perian a făcut toate verificările necesare, au fost identificați 21 de proprietari care dețineau 33 de cai și cărora le-au fost înmânate somatii: Mai mult, în zonă au fost găsite alți 23 de cai ai căror proprietari nu a putut fi identificați.

În ceea ce privește câinii fără stăpân, 11 animale au fost capturate și predate la Adăpostul construit recent. Au fost identificate 12 construcții provizorii noi pentru care au fost întocmite donații proprietarilor.

Cei care au primit somații trebuie ca într-un termen de 7 zile să își desființeze locuințele provizorii ridicate în mod ilegal, respectiv să-și valorifice cabalinele, fie să se deplaseze în alte localități unde creșterea animalelor este permisă.

La expirarea termenului de 7 zile, potrivit HCL nr.12/2011 privind creșterea animalelor pe raza municipiului Baia Mare, caii care vor fi găsiți în zonă vor fi duși în altă parte. Nici locuințele ridicate ilegal nu scăpa. Potrivit prevederilor Legii nr.50/1990 privind regimul construcțiilor, acestea vor fi demolate.

Acțiunea vine la scurt timp după ce în spațiul public băimărean au apărut numeroase comentarii legate de numărul tot mai mare de cai care circulă nestingheriți prin oraș, dar și al câinilor comunitari care par să se fi înmulțit peste măsură. Verificarea condusă de Perian nu face decât să demonstreze încă o dată eficiența cu care poate acționa Poliția Locală atunci când este condusă de persoana potrivită.

 

2 Responses

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *