Anunturi - Informatii Utile

Drumarii din Maramureş, la datorie. Cum se circulă pe şoselele din judeţ

Drumarii din Maramureş sunt la datorie chiar dacă nu au fost semnalate evenimente speciale pe şoselele din judeţ.

În cursul zilei dmarţi, 2 ianuarie şi în dimineaţa zilei de mierucri, 3 ianuarie s-a intervenit cu un număr de 3 utilaje si a fost răspandită o cantitate de 18 tone de material antiderapant pentru prevenirea si combaterea poleiului.

Circulația este asigurată pe toate şoselele din judeţ în condiţii de iarnă, carosabilul fiind curat şi umed.

În ceea ce priveşte starea vremii, în ultimele 24 de ore, cerul a fost acoperit, semnalându-se precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ceaţă densă.  În cursul  dimineții de miercuri, 3 ianuarie  s-au  înregistrat temperaturi cuprinse între 0°C şi +6°C.

Meteorologii anunţă că în următoarea perioadă vremea se va răci până la un minim de aproximativ 3 gradeîn intervalul 4 – 5 ianuarie. Apoi regimul termic va marca o creștere, iar maximele vor atinge 9…10 grade pe 7 – 8 ianuarie.

Circulația este asigurată pe toate şoselele din judeţ în consiţii de iarnă, carosabilul fiind curat şi umed.

După această perioadă, vremea se va răci treptat, iar în ultimele zile ale celei de a doua săptămâni din lună, media maximelor înregistrate zilnic va fi de 4…5 grade.

Citeşte şi: YMCA ROMANIA: Ateliere non formale gratuite pentru tinerii din Baia Mare

În ceea ce privește evoluția tempraturilor minime, acestea se vor menține în jurul unei valori medii de 1…2 grade în primele nopți, apoi vor scădea spre – 2 grade la sfârșitul primei săptămâni. În a doua săptămână regimul termic nocturn va fi caracterizat prin valori de -2…0 grade, în medie.

Vor fi precipitații aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză, exceptând intervalul 5 – 9 ianuarie, când probabilitatea pentru precipitații va fi redusă.

 

Vizibilitate redusă de ceață în Pasul Prislop și pe Dealul Pietriș!

Rețeaua de drumuri naționale este practicabilă, partea carosabilă fiind curată și umedă. Se găsește depus un strat de zăpadă frământată care măsoară până la 1 cm, pe DN 18, în Pasul Prislop, între km 156 și km 180.  Se semnalează ceață în Pasul Prislop și pe Dealul Pietriș, vizibilitatea fiind redusă sub 100 de metri. Ninge în Pasul Prislop, plouă pe Dealul Ștefăniței și pe Dealul Pietriș și Dealul Măgoaja. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă conducătorilor auto să circule prudent și să își adapteze viteza la condițiile de drum.

14 utilaje au acționat pe sectoarele de drumuri naționale

Pe sectoarele de drumuri naționale au intervenit 14 utilaje și s-au împrăștiat 37,5   tone de material antiderapant pentru prevenirea și combaterea poleiului în zona înaltă de munte. Circulația rutieră se desfășoară pe sectoarele de drumuri naționale din județ în condiții de iarnă. Nu sunt semnalate, la această oră, probleme în trafic. Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețele de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drmuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *