Afaceri - Economic

De ce puternicii lumii dorm puțin

 

Cei mai puternici oameni ai lumii par să se ghideze după motto-ul „Cine se trezeşte de dimineaţă ajunge departe”. Şefii Apple, Tesla, Fiat, dar şi preşedintele Donald Trump, dorm foarte puţin şi se trezesc cu mult înainte de răsăritul soarelui. Doar aşa, spun ei, pot să facă faţă responsabilităţilor uriaşe şi să rămână înaintea concurenţei.

Donald Trump a spus adesea că îi face plăcere să muncească, asemenea tatălui său, şi că acest lucru stă în spatele succesului său în afaceri şi al chiar al fericirii sale. Miliardarul nu vrea să-şi ia vacanţe şi chiar i-a blamat pe afaceriştii care îşi iau concedii lungi. Deşi a trecut de 70 de ani, a păstrat acest program de lucru intens şi după ce a ajuns la Casa Albă.

„Lucrez multe ore, până la 12:00 noaptea sau chiar 1:00, a declarat el într-un interviu. Întrebat la cât se trezește, a spus că la 5:00 dimineața.

Elon Musk, şeful Tesla şi unul dintre cei mai de succes oameni ai momentului, a spus într-un interviu că nu mai gândeşte la fel de clar dacă doarme prea mult şi că încearcă să prindă în jur de șase ore de somn.

„Trebuie să ai mereu săptămâni de lucru de 80-100 de ore. Toate aceste lucruri cresc şansele de succes. Tu vei reuşi în patru luni ceea ce alţii fac într-un an”, a declarat Musk într-un interviu.

Şeful Apple, Tim Cook, se mândeşte cu faptul că se trezeşte în fiecare dimineaţă la 3:45, ca să poată citi sutele de emailuri zilnice.

Directorul Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne, se trezeşte chiar mai devreme, la 3:30. Colegii lui chiar glumesc că a inventat săptămâna de lucru de 8 zile.

În schimb, fondatoarea Huffington Post a avut de suferit din cauza unui program stresant şi încărcat, iar acum promovează odihna drept cheie a succesului.

„M-am prăbuşit, m-am lovit cu capul de birou, am avut nevoie de copci. Nu eşti un om de succes dacă zaci într-o baltă de sânge pe podeaua biroului”, a declarat Arianna Huffington, fondatoarea grupului Huffington.

Medicii le recomandă adulţilor să doarmă în jur de opt ore pe noapte. (sursa: digi24.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *